Virusima dignuli 1,8 milijuna kuna u automat-klubovima

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Na Županijskome sudu u Rijeci podignuta je optužnica protiv 17 hrvatskih državljana koje se tereti da su se nezakonito okoristili na automatima za igre na srecu te da su više tvrtki oštetili za najmanje 1,8 milijuna kuna, izvijestio je USKOK.

Rijec je o osobama od 23 do 53 godine uglavnom iz Zagreba i Rijeke. Trojica okrivljenika terete se da su se od 15. listopada do 24. kolovoza prošle godine u Bujama, Zagrebu i Zadru povezala s drugim okrivljenicima radi nabave racunalnih programa, tzv. racunalnih virusa koji su prilagodeni za izmjene programa na automatima za igre na srecu.

Dvojica su u dogovoru s trecim instalirala, sa zasad nepoznatim osobama, tijekom servisiranja u 90 automata za igre na srecu virus na maticne ploce s originalnim programima u više automat-klubova u Hrvatskoj. Ta su se trojica osobno koristila tim automatima za igre na srecu, gomilajuci dobitke, a u tome su angažirali i ostale optuženike i još neke nepoznate osobe.

Cetvorica okrivljenika terete se da su pocinila još i kazneno djelo pranja novca jer su novcem od prevare kupovala automobile i otvarala bankovne racune.


Podijeli: Facebook Twiter