Virtuozi s odličnim smislom za humor

Pulski gimnazijalci s profesoricom Zlatom Knez u Gradskoj knjižnici (N. LAZAREVIĆ)
Pulski gimnazijalci s profesoricom Zlatom Knez u Gradskoj knjižnici (N. LAZAREVIĆ)

Vrhunski jazz fusion svjetske kvalitete servirala je publici koja je do posljednjeg mjesta ovog četvrtka ispunila pulski Rock Caffe grupa Shugo's Foosy. Ovaj sastav koji virtuoznom svirkom može parirati ikojem svjetskom jazz fusion bendu, sastavljen je redom od pulskih glazbenika - to su basist Boris Bošković, gitarist Alen Spada, klavijaturist Leon Brenko i bubnjar Dušan Kranjc.

Izuzetno brojna publika u pulskom Rock Caffeu najbolje govori o reputaciji ovih vrsnih glazbenika - naime, ovaj sastav je osnovan 2011. godine, te u svom izričaju kombiniraju pop, rock, jazz, funk i etno glazbu. Inače, svi članovi Shugo's Foosy su članovi raznih etabliranih bendova, a glazbu koju izvode u ovom sastavu rade "za svoj gušt". A to se moglo i čuti i vidjeti na koncertu u Rock Caffeu, gdje je ova ekipa dugogodišnjih prijatelja i virtuoza skladbe formirala u trenutku kroz brojne solo dionice članova banda, a izvedbe su pak bile nadahnute i prštale su energijom. Oni su predstavili autorske skladbe s njihova albuma prvijenca, "Grains of Sand", koji se inače može nabaviti na njihovim koncertima te u pulskom caffe baru Mimoza, a repertoar su upotpunili i s nekoliko jazz standarda, poput dobro znanog klasika "Oleo".

Koncertnu večer završili su skladbom Borisa Boškovića "Purple Sand", koja i zatvara njihov album prvijenac, a oduševljena publika dugim aplauzom i povicima jasno je dala glazbenicima do znanja da ih ne puštaju olako s pozornice. Shugo's Foosy su pak nastavili tiradu vrsne svirke s "Teen Town" Weather Reporta, a sam kraj je bio u stilu parafraze Franka Zappe - "Does Humor Belong in Music?" - a u slučaju Shugo's Foosy to apsolutno jest slučaj, jer su za kraj odsvirali "Donnu Lee" Charlieja Parkera u polka verziji, na opće oduševljenje okupljene publike.

Kako saznajemo od članova benda, Shugo's Foosy intenzivno rade i na drugom albumu, te je većina skladbi već gotova, no datum objave još uvijek nije definiran.

Ovaj koncert ujedno je i označio početak prvog izdanja radionice Rock Campa Pula - jer, troje članova benda - Boris Bošković, Alen Spada i Dušan Kranjc - ujedno su i predavači na radionicama Rock Campa. U sklopu Rock Campa do ponedjeljka se svakodnevno održavaju koncerti - tako u petak nastupa Mike Sponza u pulskom Rock Caffeu, a narednih dana koncerti su u Circolu - tako u subotu nastupaju Eho i Nevermind, u nedjelju Jufkamental a u ponedjeljak je završni koncert polaznika Rock Campa te koncert pulskog rock cover tria CherryBombz. (T. TIDIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter