Virtuozi okupljeni u all star band


Brazilska pjevačica Maucha Adnet, zatim bubnjar John Rilley, pijanist Bruce Barth, trubač Jim Rotondi i trombonist Luis Bonilla te kontrabasist Goran Rukavina, gitarist Elvis Stanić i pijanist Davor Dedić iz Hrvatske - zvjezdana je to ekipa glazbenika koji su nastupili u utorak na grožnjanskom festivalu Jazz is Back! BP. Svi oni su ujedno mentori Ljetne jazz škole Hrvatske glazbene mladeži koja je počela u ponedjeljak u Grožnjanu, a na koncertnoj večeri predstavili su vrsno jazz muziciranje na zadovoljstvo brojne publike.

Pjevačica Maucha Adnet puno desetljeće bila je pjevačica u sastavu velikana jazza i renomiranog skladatelja Antonia Carlosa Jobima, a grožnjanskoj publici predstavila je upravo skladbe ovog velikana. Koncert je obogaćen i jednim iznenađenjem - na pozornici se glazbenicima pridružila specijalna gošća iz Japana, pijanistica Eri Yamamoto, a koncertna večer, koju je zabilježila i ekipa televizije Koper, nastavila se nizom dobro znanih jazz standarda poput "Cissy's Strut", "Oleo", "Skylark", "Manha de Carnaval" i drugih.

Sve redom vrsni glazbenici koji nastupaju na pozornicama diljem svijeta, grožnjanskoj publici su predstavili večer sjajnog muziciranja, a za one koji su propustili ovu koncertnu večer, ova "all star" ekipa nastupa opet na festivalu Jazz is Back! BP u subotu, 23. srpnja,

U četvrtak je na programu grožnjanskog jazz festivala koncert Gustafi goes Jazz, a u petak će nastupiti Bruno Mičetić trio i Oridano Gypsy Jazz Band. Koncerti počinju u 21.30 sati, a ulaz je besplatan. (Napisala i snimila Tea TIDIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter