Virtuozi na cetiri kotacica

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Rekordnih 120 natjecatelja, 16 klubova iz Hrvatske, Italije, Slovenije, Belgije, Nizozemske i Velike Britanije, predstavilo je tijekom vikenda svoje umijece vožnje na cetiri kotacica u pulskom Domu sportova "Mate Parlov".

Tradicionalnu 23. Amforu - medunarodno natjecanje u umjetnickom koturaljkanju organizirao je i "udomacio" pulski Koturaljkaški klub "Uljanik".

Amfora je i ove godine okupila ugledne koturaljkaše iz svjetskog i europskog vrha, a osim izvrsnog plasmana u natjecateljskom, nastupili su i u revijalnom dijelu programa. Rijec je o šesterostrukoj svjetskoj prvakinji u "in line" kategoriji seniorka Silviji Marangoni iz talijanskog Scating cluba "Oderzo", te aktualnoj osvajacici Kupa Europe kadetkinja Ani Turel iz slovenskog KK-a "Rence".

Spomenute natjecateljice i na Amfori su u svojim kategorijama osvojile prva mjesta, baš kao i dvostruki prvak Italije i europski prvak u juniorskoj kategoriji Enrico Sansone iz kluba "Edenlandia".

Sjajnim solistickim nastupima svih clanica domaci KK "Uljanik" je u konacnici, u jakoj konkurenciji od 16 klubova, plasiran na trece mjesto iza slovenskih KDK-a "Domžale" na drugom i KK-a "Rence" na prvom mjestu.

Najboljim plasmanima "Uljanik" su na broncani tron dovele Nina Škalic, koja je u kategoriji "Ciciban" osvojila drugo mjesto, takoder s drugim mjestom pridonijela je Nicole Zec u kategoriji "D1", zatim zlatom koje je za prvo mjesto u kategoriji "D2" osvojila Ada Habenšus te Maja Celija, koja je medu seniorkama zauzela trece mjesto.

Za odlicne rezultate koje uljanikovke sada vec ucestalo postižu i postaju sve jaca konkurencija vodecim klubovima zaslužna je trenerica Marina Prodan. Svojim je dolaskom natjecanje uvelicala predsjednica europske federacije umjetnickog koturaljkanja Margaret Brooks, koja je ovog puta bila glavna sutkinja.

Posebno oduševljenje u revijalnom dijelu programa izazvala je tocka iznenadenja u kojoj je na parket izašlo 18 Uljanikovih veteranki. Sada vec mlade majke i studentice prvi su se put okupila nakon više od deset godina i pod trenerskom zviždaljkom nekadašnjeg trenera Miše Weidlicha za Amforu izvježbale revijalnu tocku.


Podijeli: Facebook Twiter