Virtuozan nastup mladih glazbenika

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Sinoc smo u poreckoj Eufrazijani imali priliku prisustvovati sjajnom nastupu violinista Marca Grazianija iz Rijeke te violoncelista Stjepana Hausera iz Pule. Ljubitelji klasicne glazbe bili su oduševljeni koncertom ovih mladih umjetnika koji su programske numere odsvirali besprijekorno, pokazavši profesionalnost visokog stupnja, snažan glazbeni izraz, virtuoznost, kao i nevjerojatnu nježnost i toplinu.

Prvi se poreckoj publici predstavio Graziani izvevši Bachov "Adagio i Fugu u G-molu za violinu solo BWV 1001" pokazavši snagu izvedbe, tehnicku preciznost, virtuoznost i uvjerljivo prenošenje skladateljevih zamisli na publiku.

Uslijedila je izvedba poznate skladbe za violoncelo solo "Alone" Giovannija Sollime, koju je sjajno interpretirao Stjepan Hauser pokazavši duboku emotivnu proživljenost skladbe, besprijekornu tehniku, eleganciju i profinjenost svakog tona te izražajnu umjetnicku osobnost.

Za kraj svog predstavljanja zajedno su izveli "Duo za violinu i cello op. 7" (Allegro serioso, non troppo/Adagio/Maestoso e largamente, ma non troppo lento - Presto) Zoltana Kodalyja, gdje su pokazali uigranu izvedbu u kojoj je do izražaja došao jedinstven glazbeni izraz pun prožetosti i osobite ekspresivnosti.

Sve pohvale ovim mladim glazbenicima koji su koncertnu vecer ucinili zaista posebnom, o cemu svjedoce dugotrajan aplauz i ovacije publike koja je s oduševljenjem ispratila sjajne umjetnike.


Podijeli: Facebook Twiter