Virtualno do prakticnih znanja

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Na današnjoj desetoj smotri vježbenickih tvrtki, koja je održana u Ekonomskoj školi, predstavljeno je šest tvrtki koje su osnovali ucenici škole domacina, kojima se s jednom vježbenickom tvrtkom prikljucila i Srednja škola Mate Balote iz Poreca.

- Ekonomska škola je medu ostalim vec prepoznatljiva po uspješnom radu ucenickih vježbenickih tvrtki i vec smo tradicionalno domacini smotri na županijskoj razini, rekao je prilikom otvaranja smotre ravnatelj pulske Ekonomske škole Petko Radulovic.

Dodao je da je ova smotra ujedno i priprema za Sajam vježbenickih tvrtki koji ce se održati 25. ožujka u Gudovcu pored Bjelovara. Vježbenicke tvrtke su virtualne, izmišljene tvrtke koje imaju svojstva pravog poduzeca sa svim upravnim tijelima i zaposlenicima, a kroz osnivanje i rad ucenici trecih i cetvrtih razreda zapravo stjecu sva prakticna znanja o funkcioniranju tvrtke u stvarnom svijetu. To je dobar spoj teorije i prakse, rekao je Radulovic, pojašnjavajuci da ucenici na taj nacin naucena teoretska znanja mogu iskoristiti u praksi.

S osnivanjem ovogodišnjih vježbenickih tvrtki ucenici su poceli pocetkom školske godine (radi se o izbornom predmetu), a vodile su ih profesorice Slavica Loncaric i Magda Ivancic.

Smotra je zapocela prezentacijom gostujuce vježbenicke tvrtke Delis, trgovine na veliko hranom, picem i duhanskim proizvodima iz Poreca, a uslijedilo je predstavljanje ostalih, poput tvrtke za trgovinu kozmetickim proizvodima na veliko, tvrtke za izradu istarskih suvenira, predstavljena je i tvrtka za promidžbu te za planiranje odmora (Ulika, Bio-ljepota, Mici kažunici, Exotic Brijuni, Vir). Ucenici škole Vladimira Gortana iz Buja došli su jucer vidjeti hoce li se u buducnosti prikljucili ovom projektu.

 


Podijeli: Facebook Twiter