Virtualni posjed prodan za 635.000 $

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Prije pet godina, John Jacobs potrošio je 100 tisuca dolara na kupnju virtualnog asteroida u igri Entropia Universe. Tada su to mnogi smatrali ludošcu, no taj se potez pokazao kao odlicna investicija, jer je Jacobs sada svoj posjed prodao za 635 tisuca dolara.

Guinnessova knjiga rekorda zabilježila je novi rekord, najskuplju prodaju virtualnog predmeta za pravi novac. Glavni je akter ovog rekorda Jon Jacobs, poznat po kupnji virtualnog asteroida za 100 tisuca americkih dolara koju je obavio 2005. Asteroid se nalazi u online igri Entropia Universe i predmet je i ovogodišnje prodaje; ovaj je put Jon Jacobs bio u ulozi prodavaca.

Jacobs je virtualni asteroid prodao za vrtoglavih 635 tisuca dolara. Identitet kupca nije poznat. Jacobs je u pet godina posjedovanja oplodio svoju virtualnu nekretninu pretvorivši je u virtualni klub gdje su se igraci pomocu svojih avatara mogli zabavljati. Ta ce cinjenica barem djelomicno opravdati ogroman porast vec ionako smiješno visoke cijene necega neopipljivog.

Ovo nije prva velika transakcija pravim novcem unutar igre Entropia Universe; prošle je godine lokacija Crystal Space Station prodana za 333 tisuce pravih americkih dolara. Zbog cestih kupnji virtualnih predmeta pravim novcem, Entropia Universe 2009. dobila je licencu za to da može funkcionirati kao banka.


Podijeli: Facebook Twiter