Virtualna oglasna ploča za stanare

Plzet upravlja s 50 objekata na buzetskom području (G. ČALIĆ ŠVERKO)
Plzet upravlja s 50 objekata na buzetskom području (G. ČALIĆ ŠVERKO)

Gradsko trgovačko društvo Plzet započelo je s primjenom aplikacije IKSUZ - Informacijsko-komunikacijski sustav u upravljanju zgradama, informatičkog rješenja koje stanarima olakšava i pojednostavljuje komunikaciju te omogućava pristup svim informacijama vezanim uz njihovu stambenu zgradu. Plzet je jedino trgovačko društvo koje se bavi upravljanjem zgradama na buzetskom području. Trenutno na upravljanju ima 520 prostora raspoređenih u 50 objekata, odnosno stambeno-poslovnih zgrada. Ukupna površina na upravljanju iznosi nešto više od 31.000 četvornih metara.

Aplikacija tvrtke Cursor

- Kako bi omogućili jednostavniju, bržu i kvalitetniju komunikaciju te evidentiranje aktivnosti vezanih uz stambene zgrade, stanarima smo namijenili aplikacija IKSUZ koju je izradila buzetska tvrtka Cursor. Namjera nam je stvoriti jedinstvenu bazu podataka o svim aktivnostima na svakoj pojedinoj zgradi kako bi se potrebni radovi, dogovori, suglasnosti realizirali u što kraćem roku. Sve aktivnosti vezane uz upravljanje zgradom ostaju zabilježene na virtualnoj ploči te se na taj način umanjuju rizici klasičnog načina komuniciranja, telefonskih poziva, razgovora, mail poruka, izjavila je direktorica Plzeta Vedrana Gregorović.

Aplikacija također omogućava da svaki stanar u bilo kojem trenutku ima uvid u sve aktivnosti i planirane radove na zgradi te pojednostavljuje prijavu problema na zajedničkim dijelovima zgrade. Predstavnik zgrade može brzo i jednostavno prijaviti problem, a stanari mogu pratiti tijek njegovog rješavanja kao i svu komunikaciju između Plzeta i predstavnika zgrade.

Jednostavno postavljanje

Umjesto na klasičnoj oglasnoj ploči, sve obavijesti za planirane aktivnosti na zgradama mogu se pročitati na virtualnoj oglasnoj ploči zgrade u sustavu, s nje se također mogu i preuzeti dokumenti. U sustavu postoji i "zid zgrade" na kojem svi stanari mogu otvarati teme za raspravu. Postavljanje aplikacije, ističu u Plzetu, vrlo je jednostavno, a za njeno korištenje potrebni su računalo ili mobitel te pristup internetu. (G. ČALIĆ ŠVERKO)


Podijeli: Facebook Twiter