Virovitica: Zapljena steroida vrijednih 300.000 kn

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Virovitičko-podravska policija je u posljednjih mjesec i pol zaplijenila steroide vrijedne oko 300.000 kuna, te je zbog preprodaje i krijumčarenja iz Mađarske tih štetnih za zdravlje i nedopuštenih sredstava u sportu kazneno prijavila sedam osoba iz Zagreba, Vodica i Virovitice.

U posljednjoj zaplijeni, u ponedjeljak, 1. srpnja, policija je na zagrebačkom području u automobilu virovitičkih oznaka u kojemu su bila trojica muškaraca u dobi od 33 do 41 godine, pronašla 17.700 kuna. U pretrazi stana u Zagrebu pronašla je, pak, nekoliko tisuća komada tableta u kutijama i bočicama raznih naziva, kao što su "epherit", "testosteron depo", "vitamin e formula", "lean body", "beta carotene" itd.

Na šibenskom području 21. lipnja kod jedne osobe zaplijenjena je pošiljka poslana po vozaču autobusa, u kojoj je bilo 20 komada bočica naziva "bold 300", "hat 200", "hat 100", "tren 200", 50-ak komada ampula naziva "testosteron depo", 50 tableta naziva "stonozolol tablets" i tri vrećice s natpisom "cytomel".

U svibnju je u Virovitici kod 40-godišnjaka pronađeno više od 14 tisuća tableta te 500-tinjak bočica i ampula različitih steroida, čija je vrijednost procjenjena na oko 230 tisuća kuna.

Oduzete tvari su na popisu zabranjenih sredstava i tvari u sportu, odnosno na popisu Svjetske antidoping agencije WADA i Hrvatskog zavoda za toksikologiju i antidoping (HZTA). (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter