Virna Višković-Agušaj predsjednica Uprave Holcima

Alan Šišinački, član Nadzornog odbora i predsjednica Uprave Virna Višković-Agušaj
Alan Šišinački, član Nadzornog odbora i predsjednica Uprave Virna Višković-Agušaj

Prema odluci Nadzornog odbora Holcima Hrvatska, Alan Šišinački, predsjednik Uprave, od 1. siječnja 2017. godine postaje član Nadzornog odbora Holcima Hrvatska, a predsjednica Uprave postaje Virna Višković-Agušaj. Denis Zupičić post će predsjednica Uprave u Geocycle Hrvatska; Mario Zečić, predsjednik Uprave u Holcimu mineralni agregati, a Nenad Juretić predsjednik Uprave akreditiranog Laboratorija za agregat i beton.

Uspješnim angažiranjem svih zaposlenika kroz brojne inicijative Plana "2015 Plus", Holcim Hrvatska je nakon pet godina gubitaka prošle godine ponovno pozitivno poslovao, ostvarivši 3,5 milijuna kuna operativne dobiti. Trend pozitivnog poslovanja se nastavio i u 2016. godini te se očekuje ostvarenje operativne dobiti iznad 20 milijuna kuna zahvaljujući, između ostalog, brojnim uslugama Centra za inovacije i projekte, kao i značajnog izvoza na slovensko tržište, koje je također prepoznalo prednosti Holcimovog Centra za inovacije i projekte.

Da bi stvorili još veću sinergiju i pojačali uslugu kupcima na svim tržištima, Holcim u Hrvatskoj i Lafarge Holcimov klaster srednje i istočne Europe (Austrija, Slovenija, Mađarska i Češka) organizacijski se spajaju od 1. siječnja 2017. godine. Organizacijsko spajanje odnosi se na jedan upravni odbor klastera koji će upravljati poslovanjem u svim zemljama.

S obzirom da se Hrvatska dokazala uslugama Centra za inovacije i projekte, odnosno drugačijim pristupom tržištu, Hrvatsku će u upravnom odboru klastera predstavljati Virna Višković-Agušaj. Dodatno na ulogu direktorice Centra za inovacije i projekte u Holcimu Hrvatska, Virna Višković-Agušaj će preuzeti istu ulogu za cijeli klaster.

Virna Višković-Agušaj u Holcimu je stekla 17 godina iskustva, od toga je 5 godina bila na poziciji direktorice Tvornice cementa u Koromačnu, dok je protekle dvije godine istovremeno bila zadužena za dva opsežna područja kao direktorica tvornice i kao voditeljica Centra za inovacije i projekte.

Alan Šišinački, novi član Nadzornog odbora, u Holcimu Hrvatska radio je od 2002. do 2006. godine, kad je postao direktor prodaje za Holcim u Češkoj, Slovačkoj i Austriji, a zatim i predsjednik Uprave za te zemlje; 2013. godine vratio se u Holcim Hrvatska kao predsjednik Uprave u trenutku najvećeg gubitka od 78 milijuna kuna kad je s cijelim timom pokrenuo više od 50 inicijativa nazvanih Plan "2015 Plus" koji je uspješno ostvaren. (I. AHMIČEVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter