Vinsko bratstvo za europsku buducnost

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U mjestu Štrigova u Medimurju Istarska županija predstavila kao partner na otvaranju trodnevnog Festivala pušipela, bajkovitih okusa Medimurja i sajma vinarsko-vinogradarske opreme, a u sklopu manifestacije Urbanovo 2012. - Dani vina u županiji Zrinskih.

Istarsku županiju predstavili su Alen Damijanic, procelnik Upravnog odjela za gospodarstvo Istarske županije, Krešimir Juricic, tajnik Vinistre, i vinar Bruno Ferenac, šampion ovogodišnje Vinistre za teran, i to uz pomoc županijskog TZ-a i Agencije za ruralni razvoj Istre.

Damijanic je naglasio da cilj prijateljstva Istarske i Medimurske županije sutra rame uz rame zajedno nastupati na europskom tržištu. Povelju prijateljstva dviju županija potpisali su Krešimir Juricic i Zdravko Dvanajšcak, predsjednik Udruge vinogradara i vinara Medimurja "Hortus Croatiae".

Predstavljanje županije pocelo je u 11 sati uz istarske plesove i kanat KUD-a Uljanik. Na županijskom štandu posjetitelji su mogli kušati istarsko vino, delicije AZRRI-ja, meso boškarina te ostale tradicionalne namirnice. Degustirana su Cattunarova, Ziganteova, Ritošina, Ferencova, Damijaniceva, Cossettova i Siroticeva vina te ona marki Vino P&P i VINobile.

Urbanovo je medunarodna tradicionalna manifestacija koja se održava od 2000. godine, a u tri tematske cjeline odvija se u dane vikenda tijekom tri svibanjska tjedna. Manifestacija traje do 1. lipnja, a osim kušanja vina i posjeta vinskim podrumima, organiziran je i niz predavanja, sajam vinarske i vinogradarske opreme...

Ove su godine pokrovitelji predsjednik Republike Hrvatske dr. Ivo Josipovic i Vlada, a Istarska županija je županija partner. (G. I.)


Podijeli: Facebook Twiter