Vinski vitezovi promoviraju hrvatska vina

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Bratovština hrvatskih vinskih vitezova primljena je u Parizu u Medunarodnu federaciju bratovština (FICB) koja okuplja više od 200 nacionalnih bratstava vinskih vitezova sa svih kontinenata.

U tu medunarodnu udrugu Bratovština hrvatskih vinskih vitezova primljena je u subotu na godišnjoj skupštini u starim podrumima jednog od najstarijih i najvecih muzeja vina u svijetu, priopcila je ta bratovština navodeci da je to još jedan pomak u izgradnji ugleda Hrvatske kao vinske zemlje, cime se otvaraju putovi za izvoz hrvatskih vina.

Izaslanike je s radom Bratovštine hrvatskih vinskih vitezova upoznao Franjo Francem Judex, koji je predstavio i vinsku Hrvatsku te njezine turisticke mogucnosti vezane uz vinski turizam, za koji, smatraju u toj udruzi, Hrvatska ima osobito velike mogucnosti.

Na službenom rucku predstavljena su hrvatska vina iz Istre i Podunavlja. Za vecinu to je bio prvi susret s hrvatskim vinima. Naša vina pobudila su veliku pozornost i iznenadenje svojom visokom kakvocom, ali i posebnošcu.

Predstavljanje vinske Hrvatske i degustacija vina pobudili su zanimanje za dolazak u Hrvatsku i posjet vinskim cestama. Bratovština to smatra posebno važnim za Hrvatsku jer su izaslanici, kako je receno, "ambasadori vinske kulture" koji ce širiti pricu o dobrom vinu i zanimljivom odredištu.


Podijeli: Facebook Twiter