Vino otkriva istinu o Istri

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Istarski vinari sudjelovali su na cetvrtom Medunarodnom festivalu vina u crnogorskom Herceg Novom. U Institutu Igalo posjetitelji su pocetkom mjeseca dva dana mogli uživati u degustiranju vina iz šest zemalja: Crne Gore, Srbije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Slovenije i Italije.

Na festivalu u organizaciji Željka Tafre, jednog od glavnih crnogorskih promotora vina i vinske kulture, predstavilo se 58 izlagaca, a posebnu pažnju posjetitelja privukli su istarski vinari. Pet predstavnika, ujedno clanova Vinistre - udruge vinogradara i vinara Istre, predstavljalo je manifestaciju Vinistra 2010.

Svojim vinima predstavili su se Franc Arman, Marijan Arman, Moreno Degrassi, Bruno Trapan te Ivica Matoševic, predsjednik udruge. Kvalitetom izbora vina s kojima su nastupili u Herceg Novom pokrenut je val interesa za dolazak u Istru, a vinari su izuzetno dobro primljeni.

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Crne Gore Milutin Simovic naglasio je da mu je iznimno zadovoljstvo suradivati sa, sada vec stalnim, gostima iz Istre. Najavljena je i posjeta ministra Simovica i crnogorskog eno-tima ovogodišnjoj Vinistri u Porecu, koja ce se održati od 29. travnja do 2. svibnja.


Podijeli: Facebook Twiter