Vinkuranci probili led, zabava za sve uzraste

Tijekom poslijepodneva na sportskim terenima su odigravani turniri
Tijekom poslijepodneva na sportskim terenima su odigravani turniri

Feštom u svom mjestu, Vinkuranci su protekle subote uspješno otvorili sezonu fešti na području općine Medulin. Ponudili su bogat program prilagođen svim uzrastima, što je rezultiralo iznimnom posjećenošću fešte. Sportskim je aktivnostima započeto tijekom poslijepodneva, kada su se na igralištima održavali turniri u boćanju i malom nogometu.

Fešta za boćare

Boćarski Kup 2015. okupio je četiri domaće ekipe, te gostujuće: Sedre, Verude, Šajini i Ženski boćarski kluba Nova Veruda. Pehari su podijeljeni kasno u noći, a onaj pobjednički je uručen ekipi Sedra; drugo mjesto osvojili su Šajini, treći je domaćin Vinkuran 1, a četvrti Vinkuran 3.

U malonogometnom turniru Kup Vinkurana 2015. sudjelovalo je šest momčadi. Prvo mjesto osvojili su Vilenjaci, drugo Mali valdosi i treće Tabacco shop 33 Šijana.

Na svoje su došli i ljubitelji kulture. U općinskoj čitaonici u neformalnom programu posjetitelji su pratili glazbene izvedbe Darija Budicina, na gitari i Roberta Rosande, na klaviru - oba su članovi udruge Vinkuran Art. Zajedničku izložbu slika postavili su za ovu prigodu Karmen Štifanić, iz Rotonde i Mario Rosanda, iz Vinkuran Arta.

Kultura u čitaonici

Mlade plesačice Plesnog kluba Infinty predstavile su se uvodnom i vrlo efektnom točkom, koja je označila početak kulturnog bloka događaja u čitaonici.

Fešta uz glazbu i gastro-ponudu nastavljena je potom na otvorenom, a brojni posjetitelji zadržali su se dokasna zabavljajući se uz svirku Maura Staraja i La banda benda.

Ovogodišnju su feštu u Vinkuranu organizirali Turistička zajednica Općine Medulin, u suradnji s Mjesnim odborom Vinkuran, udrugama Vinkuran Art, Rotonda, Fit line, BK-om Vinkuran i Općinskom čitaonicom Vinkuran. (S. ROJNIĆ SINKOVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter