Vinkuran: Grade se gravitacijski vodovi za kanalizaciju

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Izgradnja dva gravitacijska voda u Vinkuranu dužine 1,8 kilometara pocela je ovih dana i trajat ce do 15.lipnja kad se gradnja prekida zbog zabrane izvodenja radova tijekom turisticke sezone. Radovi ce se nastaviti 15. rujna i završiti sredinom studenog.

- Prvi krak koji se poceo graditi ide od Kanalica prema vinkuranskoj lucici, a za mjesec dana krece se u izgradnju drugog kraka koji ide od Kanalica prema Debelom Vrvu. Oba se spajaju na uredaj na Bumbištu. Vrijednost investicije koja se realizira u sklopu projekta Jadran je nešto manja od dva milijuna kuna, a izvodac radova je pulska Cesta, rekao je Edo Krajcar, zamjenik direktora komunalca Albanež na prezentaciji radova u Vinkuranu.

Medulinski nacelnik Goran Buic dodao je da je to prvi projekt u sklopu projekta Jadran vrijednog 59 milijuna kuna kojim ce se cijeli Vinkuran spojiti na kanalizacijsku mrežu.

- U sklopu izgradnje vodova izgradit ce se i šetnica od Kanalica do lucice koju ce mještani moci koristiti vec ovo ljeto. Ovim radovima se stvaraju preduvjeti za izgradnju lokalne kanalizacijske mreže što ce dijelom biti realizirano u ovoj, a dijelom na proljece sljedece godine. S obzirom da je naknada za prikljucenje na mrežu smanjena i sad iznosi manje od dvije tisuce kuna po stambenoj jedinici pa i mi dobivamo samo trecinu sredstava za gradnju mreže kandidirat cemo baš Vinkuran na natjecaj za dodjelu sredstava iz IPARD programa, rekao je Buic.

Sredstvima projekta Jadran osim vodova u Vinkuranu, financirat ce se i projektiranje te izgradnja procistaca na Marleri, izrada projektne dokumentacije za procistac prvog stupnja u Premanturi na Glavici te projektiranje, nadzor i gradnja dijela kopnenog i podmorskog ispusta za premanturski uredaj, što je naknadno ušlo u "Jadran". U projekt ulazi i projektna dokumentacija za novi procistac na Bumbištu u Banjolama koji ce se nadograditi na postojeci zbog povecanja kapaciteta odvodnje otpadnih voda. (T. GRBIC)


Podijeli: Facebook Twiter