Vinkuran dobiva kanalizaciju sredinom 2013.


U Vinkuranu je u ponedjeljak počela izgradnja kanalizacije. Predviđeno je da će radovi trajati do 15. svibnja 2013. Čak 90 posto troškova izgradnje financiraju Hrvatske vode, a ostatak općina. U Vinkuranu će tim sredstvima biti izgrađeno 85 posto kanalizacijske mreže s više od 100 priključaka. Narednih godina namjerava se izgraditi preostali dio kanalizacije u dijelu Cota, najavio je na gradilištu u Vinkuranu zamjenik direktora Albaneža Edo Krajcar.

- Vrijednost radova je 2,7 milijuna kuna, a radi se o skoro tri kilometra mreže. Radovi koje izvodi tvrtka IstraKop iz Poreča financiraju se na osnovu ugovora koje je medulinski komunalac Albanež potpisao u rujnu s Hrvatskim vodama. Ugovor je težak 10 milijuna kuna koji se do kraja 2013. trebaju iskoristiti za izgradnju kanalizacijske infrastrukture u medulinskoj općini, rekao je Krajcar.

Navedeni iznos se prema Krajcarovim riječima namjerava osim u Vinkuranu utrošiti i na gradnju sekundarne mreže kanalizacije u Medulinu u dužini od tri i pol kilometra.

- Vrijednost tih radova je četiri milijuna kuna, a planira se 270 priključaka i time bi se riješilo 40 posto ukupne mreže u Medulinu. U tijeku su natječaji, a radovi bi trebali krenuti krajem godine i biti gotovi do lipnja 2013.

U tijeku je i natječaj za kanalizaciju u Premanturi dužine 150 metara u centru naselja za oko 15 priključaka, a izgradnja će biti gotova također do kraja 2012. Preostali iznos do deset milijuna kuna planiran je za projekte i izgradnju sekundarne mreže, prvenstveno u Medulinu u 2013.

Hrvatske vode će imati još natječaja za projekte i izgradnju u 2013. na koje se Albanež namjerava javiti zbog naselja Vintijan, Valbonaša, te zona male privrede Kamik koji još nemaju izrađene projekte za kanalizaciju, rekao je Krajcar. (Napisala i snimila T. GRBIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter