Vinkovci: Pijani vozač usmrtio biciklista

Ilustracija (Foto: Arhiva)
Ilustracija (Foto: Arhiva)

Policija je pronašla i privela vozača koji je, pijan i pod zabranom vožnje, u nedjelju navečer skrivio smrt 39-godišnjeg biciklista na cesti između Ivankova i Retkovaca u vinkovačkom kraju.

Nesreća se dogodila u nedjelju oko 22 sata kada je 29-godišnjak, upravljajući automobilom pod utjecajem alkohola, zahvatio biciklista koji se kretao istim smjerom i imao na sebi reflektirajući prsluk i ispravnu svjetlosnu signalizaciju na biciklu.

Biciklist je pritom odbačen s prometnice i od ozljeda umro na mjestu nesreće, izvijestila je u ponedjeljak vukovarsko-srijemska policija. Pijani vozač, prema navodima policije, imao je i zaštitnu mjeru zabrane upravljanja motornim vozilom, nije se zaustavio na mjestu prometne nesreće da bi pomogao unesrećenome niti je o događaju izvijestio policiju, već se odvezao za Ivankovo gdje je ubrzo pronađen i priveden. Unesrećenog biciklista, kako se doznaje, pronašao je par iz Retkovaca i pozvao Hitnu pomoć i policiju, a isti par stjecajem okolnosti nešto poslije je u Ivankovu otkrio i počinitelja prometne nesreće pa je ubrzo priveden. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter