Vinka i Mirko Cetinski nisu krivotvorili dokumente

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Supružnici Vinka i Mirko Cetinski iz Rovinja nepravomoćno su oslobođeni na Općinskom sudu u Puli da bi počinili kazneno djelo protiv sigurnosti platnog prometa i poslovanja - zloporabom ovlasti u gospodarskom poslovanju u pokušaju i jedno produljeno kazneno djelo protiv vjerodostojnosti isprava - krivotvorenje isprave.

Ugovor o ortakluku

Supružnike Cetinski tužila je tvrtka TD Kermas ulaganja, odnosno tvrtka Danka Končara, tereteći ih da su zajednički (Vinka kao direktorica Kermas ulaganja, a Mirko kao direktor TD Arting radio), sastavili i svojim potpisom ovjerili fiktivne ugovore radi upotrebe u sudskom postupku kojeg su TD Arting radio i Mirko Cetinski pokrenuli tužbom na Trgovačkom sudu u Pazinu protiv TD Kermas ulaganja. No, Kermas je tužio Vinku i Mirka da su tim fiktivnim ugovorima imali namjeru da TD Arting radio izbjegne svoju obvezu vraćanja zajma od 13,9 milijuna kuna Kermasu, no to nije dokazano u sudskom postupku.

Radi se o Ugovoru o ortakluku s elementima zajma od 1. srpnja 2008. godine i Sporazumu o realizaciji ugovora o poslovno-tehničkoj suradnji i ortakluku radi stjecanja udjela u Glasu Istre d. o. o. od 15. studenoga 2009. godine.

Vinka Cetinski je oslobođena da bi zloporabila ovlasti kao odgovorna osoba u pravnoj osobi (Kermasu) odnosno da je započela, ali nije dovršila kazneno djelo. Naime u tužbi je navedeno da je s ciljem pribavljanja znatne protupravne imovinske koristi za drugu pravnu osobu (Arting radio u vlasništvu njezinog supruga) na drugi način grubo prekršila zakon i pravila poslovanja glede upravljanja imovinom. (Silva BODLAJ IVAŠIĆ, Marica KOŠTA)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter