Vinka Cetinski privedena u krim istrazi

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Policijski službenici PU istarske provode kriminalisticko istraživanje nad pet osoba s podrucja Rovinja zbog sumnje u malverzacije prilikom kupnje i prodaje nekretnina na štetu trgovackog društva iz Pule, kazao je u petak navecer Valter Opašic iz PU istarske odgovarajuci na naš upit je li tijekom dana policija obradivala osobe koje su odvjetnici Danka Koncara prijavili za malverzacije njegovim novcem kroz kupnju stancija u Istri teške na desetine milijuna kuna.

Opašic, medutim, nije želio otkriti identitet osoba koje su na obradi, no naveo je da je kriminalisticko istraživanje u tijeku nakon cega ce policija izaci s cjelovitijom informacijom.



Premda nije službeno otkriven identitet osoba na obradi, sudeci prema kaznenim prijavama koje su Koncarevi odvjetnici predali lanjskog rujna Županijskom državnom odvjetništvu u Puli zakljucili smo da je policija razgovarala s nekadašnjom zamjenicom ministra turizma Vinkom Cetinski, koja je bila direktorica Koncareve tvrtke Kermas ulaganja, s poznatim istarskim trgovcem nekretninama i vlasnikom agencije Istra Bavaria Agentur Dragom Radolovicem, s rovinjskim odvjetnikom Željanom Hrvatinom te s vlasnicima rovinjske agencije za nekretnine preko koje su otkupljivana zemljišta Milanom i njegovim sinom Marinom Šorgom.

Vinka Cetinski bila je osoba od najveceg Koncarevog povjerenja, a prema podnesenim kaznenim prijava sumnjici se da se udružila s drugim Koncarevim poslovnim partnerom Dragom Radolovicem da bi putem njegove tvrtke oštetili Koncara.

Mirko Cetinski potvrdio nam je u petak navecer da je policija pretresala njihovu kucu u vezi s prijavom Danka Koncara te je rekao da su optužbe protiv njegove supruge lažne.

- Policija je došla u 7 ujutro i tražila dokumentaciju. Nije ju trebala mnogo tražiti, jer je bila spremna od prvoga dana. Uzeli su to što su tražili i pozvali Vinku na policiju da da izjavu. Sve se to trebalo dogoditi prije osam mjeseci. Imam povjerenja u pravosude i ocekujem da ce odraditi posao do kraja, kazao nam je telefonom Mirko Cetinski, Vinkin suprug.

Sam Danko Koncar je za Vecernji list izjavio da "s obzirom na to što su napravili, drugaciji rasplet bio bi u najmanju ruku skandalozan".

- Ovo je samo jedan dio price i njime neka se bavi država. Kljucno je pitanje povrata novca za koji su me oštetili. Ako nemaju keša, nekretnine imaju i ucinit cu sve da na ovaj nacin vratim ono što su mi ukrali, izjavio je Koncar.

Vijest o uhicenju majke pjevaca Tonija Cetinskog nije iznenadila odvjetnika Antu Nobila, Koncareva zastupnika ali i oca Tonijeve supruge Ivane Nobilo. Potonji je za Vecernji list izjavio "da se ovakav scenarij i ocekivao s obzirom na kaznenu prijavu koju je Koncar podnio protiv svoje bivše suradnice".

- Istina je da je gospoda Vinka Cetinski privedena na službeno ispitivanje ili razgovor. To je uobicajeni postupak jer je istraga u tijeku. Ovog trenutka zaista više ništa ne znamo, rekla je za portal Index Snježana Jerkovic, PR menadžerica Tonyja Cetinskog. (M. KOŠTA, GI)


Podijeli: Facebook Twiter