Vinistra ove godine sredinom svibnja

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Vinistra, najveca godišnja smotra vina u Istri i jedna od najboljih u Hrvatskoj, ove ce se godine, prvi put nakon petnaestak godina, održati u novom terminu, od 13. do 15. svibnja. Mjesto održavanja osamnaeste Vinistre i ove je godine porecka sportska dvorana Žatika, a o razlozima prebacivanja termina s dosadašnjih prvomajskih blagdana na sredinu svibnja pitali smo predsjednika udruge Vinistra Ivice Matoševica.

- Termin održavanja Vinistre dogovoren je još prije godinu dana. Grad Porec je procijenio da u vrijeme blagdana 1. svibnja za dvoranu vec ima ponudu s turistickim efektom, pa smo Vinistru prebacili dva tjedna kasnije. Novi termin je sigurno dobar jer cemo imati zrelija vina i bolje uvjete za natjecanje. Dva tjedna kasnije u proizvodnji vina u tom periodu znaci puno, kaže Matoševic.

Dodaje da ce se zbog kasnijeg održavanja izložbe pomaknuti i termin ocjenjivanja te ce se, umjesto u ožujku, održati u travnju. To je za ocjenjivanje i kvalitetu vina vrlo važno, pa ce i vinari i publika, koja ce degustirati vina, dobiti puno.


Podijeli: Facebook Twiter