Vinež: Požar izazvala posuda na štednjaku

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Ocevidna ekipa PU istarske i inspektor zaštite od požara utvrdili su da je požar u kojem je u cetvrtak oko 9.50 sati u svom stanu u Vinežu na broju 212 smrtno stradao Zoran Nišandžic (32), nastao u kuhinji, tocnije na elektricno-plinskom štednjaku.

Uzrok požara je zapaljenje posude za kuhanje koja je bila na štednjaku, a nakon cega se vatra proširila na dijelove kuhinjskih elemenata. Izgaranjem je porasla koncentracija ugljicnog monoksida u stanu, a 32-godišnji Nišandžic je smrtno stradao.

Pretpostavlja da je Nišandžica ubila upravo velika kolicina ugljicnog monoksida, no po nalogu opcinskog državnog odvjetnika njegovo je tijelo prevezeno na Odjel patologije pulske Opce bolnice Pula zbog obdukcije, nakon koje bi trebao biti poznat tocan uzrok smrti.

Podsjetimo, Nišandžic je najvjerojatnije stradao u noci sa srijede na cetvrtak, dok je dojava o njegovoj smrti zaprimljena tek u cetvrtak oko 9.50 sati. I vidno potreseni susjedi nesretnog mladica u cetvrtak su nam ispricali da je Nišandžica vjerojatno ugušio dim sa štednjaka na kojem je kasno navecer želio pripraviti jelo, ali ga je potom najvjerojatnije svladao san.

Zapovjednik labinskog JVP-a Darko Vitasovic rekao nam je da su vatrogasci intervenirali po dojavi Centra 112 te da je požar izbio tijekom noci, ali se u meduvremenu zbog nedostatka kisika sam ugasio pa je izgorio samo dio kuhinjskih elemenata.

Njegove rijeci potkrepljuje cinjenica da na zgradi nije bilo tragova paleži i da su se tek na stubištu vidjeli tragovi cadi te se osjecao miris paljevine. No, kolicina ugljicnog monoksida bila je ocito više nego dovoljna da usmrti nesretnog Nišandžica. (S. PERŠIC)


Podijeli: Facebook Twiter