Vinež: Mladic smrtno stradao u požaru

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U noci sa srijede na cetvrtak 32-godišnji Zoran Nišandžic smrtno je stradao u požaru u svom stanu u Vinežu kraj Labina.

O uzroku smrti policija nije izvijestila buduci da je nakon ocevida naložena obdukcija. Policija nije otkrila ni identitet umrlog, potvrdeno nam je tek da je dojava o požaru i preminulom mladicu zaprimljena nešto prije 10 sati.

Od zapovjednika JVP-a Labin Darka Vitasovica doznali smo da su vatrogasci intervenirali ujutro nakon dojave iz Centra 112.

"Požar je izbio tijekom noci, ali se u meduvremenu zbog nedostatka kisika ugasio pa je izgorio samo dio kuhinjskih elemenata", rekao je Vitasovic.

Vidno potreseni susjedi nesretnog mladica, koji su jedva susprezali suze, rekli su nam da se naseljem brzo proširila vijest kako je momka vjerojatno ugušio dim sa štednjaka na kojem je kasno navecer želio pripraviti jelo, ali ga je potom svladao san.

Tome u prilog govori i cinjenica da na zgradi s kucnim brojem 212 nije bilo tragova požara. Tek su se na stubištu vidjeli tragovi cadi i osjecao miris paljevine iza razbijenog stakla na ulaznim vratima.

Jedan nam je prijatelj preminulog kazao da su 32-godišnjaka ujutro došli tražiti kolege iz vodoinstalaterske radnje, nakon što se nije pojavio na poslu niti je odgovarao na telefonske pozive. Brzo su stigli i vatrogasci, a ocevid je tijekom prijepodneva obavio protupožarni inspektor s policijskom ekipom.

- Što da vam kažem? Katastrofa! To je bio definitivno najbolji decko u Vinežu, svi ce vam to potvrditi, kratko nam je rekao susjed i vršnjak stradalog.

- Svi smo u šoku, ostali smo bez susjeda. Potreseni su i oni koji su ga poznavali samo iz videnja, kamoli ne njegovi prijatelji. Bio je teški pozitivac, zracio je radošcu, uvijek spreman uciniti uslugu, pomoci. Osamostalio se prije nekoliko godina u svome stanu za koji je naporno radio, ispricale su nam žene iz obližnje ulice. (Napisao i snimio Igor RADIC)


Podijeli: Facebook Twiter