Vincente Del Bosque: Tražit cemo pobjedu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Vicente Del Bosque ušetao je na konferenciju za novinare miran i spokojan, s osmijehom na licu. Dojam je da ga ništa ne može izbaciti iz takta, pa ni taj najspominjaniji moguci rezultat današnjeg susreta Hrvatske i Španjolske.

- Ne, nisam umoran od tih silnih naklapanja, na takve stvari uglavnom ne obracamo pozornost, ali moramo se braniti kad nam pocnu imputirati takve stvari - mirnim je glasom govorio španjolski izbornik.

- Mi smo profesionalci, ali u nogometu uživamo i želimo napraviti sve da u njemu uživaju i oni koji ga gledaju. Na današnjoj cemo utakmici s Hrvatskom, kao i uvijek, tražiti pobjedu i vjerujem da cemo ju ostvariti.

I Cile protiv Španjolske na Svjetskom prvenstvu u Južnoj Africi nije htio napadati drugo poluvrijeme, kad je Španjolska vodila 2:1, rezultatom koji je obje momcadi vodio dalje.

- Iskreno, to je i mene iznenadilo, ali nije sad vrijeme o tome razglabati. U ovom trenutku takve stvari ne treba potencirati.

Del Bosque je protekle dvije utakmice odigrao s dva razlicita sastava i sustava, ne može se baš reci da se prilagodavao suparniku, vec je tražio najbolji nacin na koji ce igra "furije" najviše doci do izražaja. Slaven Bilic je nešto promijenio tek u drugom poluvremenu druge utakmice.

- Bilic je dobar trener i budite uvjereni da ce napraviti sve da dobije ovu utakmicu. Ima odlicnu momcad koja je odigrala nekoliko izuzetno dobrih utakmica. Sjecam se one utakmice izmedu Hrvatske i Turske na prošlom Euru, nakon koje mi je Bilic priznao da je tada napravio grešku. Ali, vidio sam i utakmicu Turske i Hrvatske u Istanbulu.

Hrvatska nije bila na prošlom Svjetskom prvenstvu, ali je odradila vrlo dobre kvalifikacije za ovaj Euro. Mi smo uvjereni da ce danas sve najviše ovisiti o nama. Hrvatska dosad nije puno mijenjala, mislim da ni protiv nas nece. Analizirali smo ih, ne samo sad na Euru. Ne zavaravamo se da ce biti lako, bit ce to teška utakmica, ali na to smo spremni. (N. JANKOVIC)


Podijeli: Facebook Twiter