Vinari i maslinari kuhaju brodet

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Poznati vinari i maslinari Istarske i Primorsko-goranske županije te kontinentalne Hrvatske u subotu ce odmjeriti snage u kulinarskom umijecu na Brodet cupu, koji u 20 sati pocinje na medulinskoj rivi. Program 12. izdanja ove manifestacije predstavio je predsjednik medulinskog TZ-a Aldo Dobrovac.

U paru ce se natjecati po jedan maslinar i vinar, a najbolji brodet pokušat ce skuhati Bruno Trapan i Silvano Tanger, Moreno Degrassi i Livio Belci, Franco Cattunar i Marija Buršic, Mario Peršuric i Livio Cossara, a ekipe vinara Medea i maslinara Salvela dovodi vodnjanska poljoprivredna udruga Agroprodukt.

Kuhat ce i Anton Katunar i Wilijam Negri, Ivan Volaric iz Malinske u paru s Ivanom Volaricem iz Rovinja, a poznati vinari s kontinenta Vlado Krauthaker i Davor Zdjelarevic brudet ce pripremati s istarskim maslinarima Lucciom Toffettijem i Antoniom Pastrovicchiom.

Istarski vinar Ivica Matoševic, urednik HTV-ovog Dnevnika Zoran Šprajc i novinar i publicist Zlatko Gall cinit ce žiri koji ce odabrati najbolji brodet. Manifestaciji ce se pridružiti i kuhari Arenaturista koji ce na nekoliko štandova ponuditi tri vrste ove delicije.

Posjetitelji ce moci iznajmiti cašu i kušati proizvode najboljih hrvatskih vinara i maslinara te izabrati tri najbolja maslinova ulja i vina. Glasacki listici ujedno su i kuponi za tombolu, a deset posjetitelja bit ce nagradeno uljem i vinima.


Podijeli: Facebook Twiter