Vinara prevarili za više od stotinu tisuća kuna

Ilustracije (N. LAZAREVIĆ)
Ilustracije (N. LAZAREVIĆ)

Vinar s područja Pazina, 50-godišnjak, prevaren je 2008. godine za više od stotinu tisuća kuna, a naručivanjem i neplaćanjem više boteljki njegova vina za taj su ga iznos oštetile tri odgovorne osobe trgovačkih društava iz Zagreba.

Djelatnici Službe gospodarskog kriminaliteta PU istarske su po dovršetku kriminalističkog istraživanja za prijevaru u gospodarskom poslovanju osumnjičili 48-godišnjaka s područja Belog Manastira, 39-godišnjaka iz Pakraca i 40-godišnjaka s područja Benkovca. Trojicu muškaraca se sumnjiči da su tijekom travnja i svibnja 2008. godine kao odgovorne osobe trgovačkih društava s ciljem pribavljanja protupravne imovinske koristi, naručili od vinara više boca vina. Pritom su lažno predočili da će preuzetu robu platiti u dogovorenom roku, što nisu učinili. Protiv trojice osumnjičenika je nadležnom odvjetništvu podnijeta kaznena prijava.

Za prijevaru istog vinara tijekom ožujka 2008. godine lanjskog su travnja prijavljeni 27-godišnji Danijel Bjelkanović iz Petrinje i Amir Mafalani (32) iz Zagreba kojima se na Općinskom sudu u Bujama sudilo lani za 90.000 kuna tešku prijevaru bujske tvrtke Caldania export - import. Oni su kao odgovorne osobe u tvrtki Sigrad naručili vino i ostali dužni 50-godišnjem vinaru više od 25.000 kuna. Amir Mafalani javnosti je poznatiji po osudi na 16 godina zatvora zbog sudjelovanja u ubojstvu nekadašnjeg glavnog urednika i suvlasnika sad već ugašenog tjednika "Nacional" Ive Pukanića i njegovog suradnika Nike Franjića u listopadu 2008. godine. (M. Ko.)


Podijeli: Facebook Twiter