Vina uz notu glamura

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Spušten je zastor nad 19. izdanjem Vinistre, vodece izložbe vina i vinarstva u Istri i Hrvatskoj, koja se u protekla tri dana, kako smo izvještavali tekstom i slikom, odvijala u poreckoj dvorani Žatika. Crvenim tepihom dvorane prodefiliralo je nekoliko tisuca posjetitelja, Porecana i gostiju iz drugih podrucja Istre i Hrvatske te turista iz raznih krajeva Europe, vinoljubaca amatera, sommeliera, enologa, opinion makera, novinara i drugih strucnjaka iz eno-gastro svijeta, ali i ne samo iz ove branše.

Glavni protagonisti mozaika Vinistre su dakako vina i vinari, a ukupnu sliku ove je godine upotpunio cijeli niz kockica, od predavanja, poput onoga britanskog strucnjaka za brendiranje Tonyja Hodgesa, dodjela nagrada i priznanja najboljim vinarima, isprobavanja vrhunskih cigara pod okriljem Habanos Momentosa do gourmet dogadanja u režiji AZRRI-ja, koji je prezentirao najbolje od kuhinja istarskih restorana i hotela.



Tvrtka Radin R Grand Gourmet pred gurmane je dovela neke od renomiranih domacih i inozemnih chefova, poput Priske Thuring iz rovinjskog hotela Lone, Tomislava Gretica i Kanadanina Jodyja Nessa, autora emisije Wine Portfolio, Brace Sanjina iz splitskog restorana Kadena, Janeza Bratovža iz ljubljanskog restorana JB i Christophera Naylora iz nizozemskog restorana Vermeer.



Vinistra je bila prilika za premijerno kušanje berbe 2009. plavca malog te predstavljanje fotomonografije o istarskim vinarima majstora kamere Stephana Lupina, zacinjeno performansom njegova modela.

Valja reci da su ove godine crveni tepih Vinistre osim sjajne ponude vina krasile i brojne ljepotice, a visoke potpetice i razni modni dodaci postali su must have detalji za posjet ovom dogadanju. (Vedrana HABEREITER; Snimio M. MIJOŠEK)


Podijeli: Facebook Twiter