Vina Laguna predstavljaju se na London Wine Fairu

Sabina Salamun iz Agrolagune održala je Masterclass radionicu za 90 sudionika iz različitih zemalja
Sabina Salamun iz Agrolagune održala je Masterclass radionicu za 90 sudionika iz različitih zemalja

U Londonu se trenutno održava 36. London Wine Fair, jedan od vodećih svjetskih vinskih sajmova koji okuplja oko 18.000 vinara, vinskih stručnjaka i zaljubljenika u vino iz cijelog svijeta, na kojem sudjeluje i istarska Agrolaguna s vinima Vina Laguna.

Sabina Salamun, enologinja i menadžer za izvozna tržišta Agrolagune, održala je samostalnu Masterclass radionicu za 90 sudionika iz različitih zemalja. Prezentacijom pod nazivom  "Undiscovered Croatian wines – Vina Laguna - The lightness of being Istria", upoznala ih je s Hrvatskom, vinskim regijama, posebno Istrom i autohtonom sortom malvazija.

U sklopu prezentacije održana je i degustacija Vina Laguna; Malvazija, Malvazija Festigia, Malvazija Vižinada, Malvazija Akacija, Terra rossa, Merlot Festigia te Castello Festigia.

- Kušači su oduševljeni Vinima Laguna, a brojne pozitivne kritike samo su nastavak priznanja koje posljednjih godina naša vina osvajaju na brojnim svjetskim vinskim natjecanjima. To je potvrda ispravnosti naše strategije i stručnosti cijelog tima Agrolagune koji kontinuirano radi na unaprjeđenju kvalitete malvazije i crnih Vina Laguna. Također, međunarodni uspjesi Vina Laguna svakako su i doprinos brendiranju Hrvatske kao istinske vinske zemlje, izjavila je Sabina Salamun, enologinja i export manager Agrolagune. (G. I.)

 

 

 


Podijeli: Facebook Twiter