Vina Laguna ponovno zlatna na svjetskoj vinskoj sceni

Topla crvenica i osunčani položaji vinograda pridonose iznimnoj kvaliteti istarskih vina (N. LAZAREVIĆ)
Topla crvenica i osunčani položaji vinograda pridonose iznimnoj kvaliteti istarskih vina (N. LAZAREVIĆ)

Vina Laguna nastavljaju nizati uspjehe na međunarodnim natjecanjima. Čak tri zlatne medalje osvojila su crna Vina Laguna na jednom od najutjecajnijih svjetskih natjecanja, Emozioni dal Mondo: Merlot e Cabernet Insieme, tradicionalnom ocjenjivanju crnih vina, koje je od 15. do 17. listopada održano u Bergamu u Italiji. Zlatom su okićena Vina Laguna Festigia Castello 2013. Festigia Merlot 2013. i Festigia Cabernet Sauvignon 2013.

Vina iz podruma Agrolagune već nekoliko godina zaredom oduševljavaju ocjenjivače prestižnog natjecanja u Italiji, što je potvrda kvalitete ovih vina. Emozioni dal Mondo je jedno od najprestižnijih međunarodnih vinskih natjecanja na kojem je ovom prilikom sudjelovalo 17 zemalja s ukupno 203 uzorka vina, koje je kušalo 79 međunarodnih sudaca.

- Ponosni smo na još jedan velik uspjeh crnih Vina Laguna prestižnom natjecanju kao što je Emozioni dal Mondo. To je potvrda ispravnosti naše strategije i stručnosti cijelog tima Agrolagune koji kontinuirano radi na unaprjeđenju kvalitete malvazije i crnih Vina Laguna. Također, ovi međunarodni uspjesi svakako su i doprinos brendiranju Hrvatske kao istinske vinske zemlje, izjavio je Goran Kramarić, predsjednik Uprave Agrolagune.

Milan Budinski, glavni enolog Agrolagune, kaže da nagrađena crna Vina Laguna na najbolji način pokazuju sve karakteristike istarskih crnih vina: eleganciju, kompleksnost, mekoću i zrelost tanina, duboku i živu boju, svježinu posebne istarske umjerene mediteranske klime i toplinu istarske crvenice.

- Zlata osvojena u Italiji nagrada su za trud i velik entuzijazam, koji su zajednička poveznica svih uključenih u stvaranje kvalitete i vrijednosti brenda Vina Laguna, rekao je Budinski.

S osunčanih istarskih vinograda
Vino Laguna Festigia Cabernet Sauvignon vrhunsko je vino nastalo od grožđa iz vinograda s osunčanih položaja Mornarica u blizini mora, što osigurava stalno strujanje zraka za najtoplijih ljetnih dana. Festigia Castello je, pak, kupaža merlota, cabernet
sauvignona i syraha, iz vinograda na istarskoj crvenici s najboljih položaja na kojima se uzgaja pojedina sorta Festigia Merlot vrhunsko je suho crno vino sorte merlot iz vinograda Devići, gdje je prilično kamenita, srednje duboka i topla crvenica. Položaj je iznimno osunčan tijekom dana, ali i sa stalnim strujanjem svježeg zraka s viših položaja.
(D. PALIBRK)


Podijeli: Facebook Twiter