Vina će se primati šest dana

Smotra vina središnje Istre (Manuel ANGELINI)
Smotra vina središnje Istre (Manuel ANGELINI)

Zainteresirani vinari moći će za desetak dana dostaviti vinske uzorke za predstojeću 23. Izložbu vina središnje Istre koja će se ove godine održati 28. ožujka, već tradicionalno na Uskrsni ponedjeljak.

Uzorci s ispunjenom prijavnicom će se primati u prostorijama općinske uprave od 25. do 28. siječnja od 8 do 15 sati te u "Katininoj kući", preko puta mjesne trgovine, 29. i 30. siječnja od 8 do 19 sati. Vino se prikuplja u šest staklenih boca zatvorenih plutenim čepom, zapremine 0,75 litre, s etiketom na kojoj mora biti naznačena sorta vina, boja i godina proizvodnje, dok čep i etiketa moraju biti bez naznake proizvođača.

Uzorci vina mogu se predati i u nekom od licenciranih punktova prikupljanja: za Buzeštinu u Turističkoj zajednici Grada Buzeta, za Pazinštinu u TZ središnje Istre, za Barbanštinu u Općini Barban, za Tinjanštinu Mladenu Milohaniću (091/136-6975) i za Cerovljanštinu Ivanu Juradi (091/526-5885).

Kotizacija za prvi uzorak iznosi sto kuna, za drugi 75 kuna, a za svaki naredni 50 kuna. Sredstva prikupljena od kotizacije iskoristit će se za promotivni otkup nagrađenih vina (počasna, brončana, srebrna i zlatna medalja). Vina će se ocjenjivati prema Pravilniku o ocjenjivanju vina do 100 bodova, a sve će ocjene vina biti otisnute u katalogu manifestacije tiraža šest tisuća primjeraka. (A. DAGOSTIN)


Podijeli: Facebook Twiter