Villas Rubin: U naselje uloženo 20 milijuna kuna

Naselje je izgrađeno u obliku primorskog istarskog gradića
Naselje je izgrađeno u obliku primorskog istarskog gradića

Nakon što su djelatnici Zagrebgradnje tijekom siječnja krenuli u obnovu jednog od najstarijih rovinjskih turističkih naselja Villas Rubina, prošlog su vikenda prvim gostima otvorena vrata. Kako doznajemo, u naselju trenutno boravi oko 250 gostiju, mahom sportskih grupa, i buking je bolji nego lani u ovo doba godine.

Uspoređujući prošlu s predstojećom sezonom, goste će dočekati izmijenjen izgled naselja. Gro posla je obavljen, a do prvog lipnja trebala bi biti okončana i obnova vanjskog bazena, koji je povećan za dvjestotinjak četvornih metara novog dijela za djecu. Najveći "makeover" u naselju koje datira iz daleke 1969. godine, uz bazene i pripadajući im akvagan, doživio je restoran smješten uz šetnicu i more.

- U restoranu su u cijelosti uređeni stropovi, podovi, drvenarija, obnovljeni i osvježeni zidovi i pregrade te izgrađeni novi prostori poput teens cluba. Istovremeno, uređene su i tri terase - pizzerije, restorana i pool bara, objašnjava Marica Jerković, glavna inženjerka Zagrebgradnje, od koje doznajemo da su uređene i staze kroz čitavo naselje.

No, smatra Jerković, rekonstrukcija i proširenje bazena sa slatkom vodom i vodenim efektima te pripadajućom glavnom terasom s uslužnim dijelom, po svemu sudeći, ipak je najatraktivnija ovogodišnja investicija koja u mnogočemu podiže rejting naselja izgrađenog prije četrdeset i pet godina.

Međutim, pored "velikih", u naselju se tijekom zimskih mjeseci odvijalo i puno manjih preinaka. Tako je, primjerice, uz uređene staze i dvorišta u čitavom naselju, adaptirana i recepcija, popločeno 130 sobnih terasa i zamijenjeno više od 60 kuhinja u apartmanima. Valja, naime, znati da se Turističko naselje Villas Rubin sastoji od 357 smještajnih jedinica, od kojih su 272 apartmani, a osamdeset i pet sobe. Naselje je izgrađeno u obliku primorskog istarskog gradića, s nizom trgova i uličica, koje nose nazive istarskih toponima, a sa susjednim kampom Polari može primiti do devet tisuća gostiju.

Ova Maistrina investicija je vrijedna 20 milijuna kuna. (N. ORLOVIĆ RADIĆ)

CIJELI TEKST U PROČITAJTE TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter