Villarreal - Dinamo 3:0

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nogometaši Dinama uvjerljivo su poraženi na gostovanju kod španjolskog Villarreala, a da nije bilo raspoloženog Ivana Kelave koji je u nekoliko navrata odlicno reagirao te u završnici susreta obranio i kazneni udarac Senni, mogli su Zagrepcani doživjeti pravi potop. Žele li prezimiti u Europi, "modri" ce morati 15. prosinca u Maksimiru svladati grcki PAOK.

Iznenadujuce dobro je Dinamo otvorio gostovanje kod treceplasirane momcadi Primere. Puleni Vahida Halilhodžica visoko su pritiskali domace igrace i kao plod takve igre prvi se našli u prilici da zatresu protivnicku mrežu. Igrala se 14. minuta kad je nakon slobodnog udarca Sammira lopta došla do Tonela, ciji se pokušaj odbio od noge jednog domaceg igraca, "liznuo" stativu i završio u korneru.

Nakon ubacivanja iz kuta odlicno je kroz dvojicu prošao Badelj i opalio po golu, a odbijena je lopta stigla do Beqiraja koji je s dva metra nije uspio ugurati u nebranjena vrata. Kazna za propušteno stigla je u 25. minuti. Marco Ruben je krenuo sam prema Kelavi i gurnuo loptu pokraj vratara "Dinama" koji ga je pokupio nogama. Kazna je bila žuti karton Kelavi i jedanaesterac koji je rutinski realizirao Rossi za domace vodstvo.

Nakon postignutog pogotka domaci su nogometaši zagospodarili travnjakom i Dinamo je izgledao kao grogirani boksac na konopcima koji samo ceka precizan udarac kojim ce ga se dotuci. On je stigao u 62. minuti u režiji Giuseppea Rossija koji je odlicno podvalio jednu loptu za Rubena, a ovaj je ušao u gostujuci kazneni prostor i svladao nemocnog Kelavu. No, tu nije bio kraj Dinamovih muka jer je 10 minuta prije kraja još jednom zabio Rossi za konacnih 3:0.

Stadion El Madrigal. Sudac: Manuel Grafe. Pomocnici: Wezel i Häcker (svi Njemacka). Strijelci: 1:0 Rossi (25' - 11m), 2:0 Ruben (62'), 3:0 Rossi (80'). Žuti kartoni: Lopez, Rossi, Angel, Marchena (Villarreal), Kelava (Dinamo). Crveni karton: Bišcan (87').

VILLARREAL: Lopez, Angel, Musacchio, Marchena, Catala, Cani, Bruno, Valero (od 79. Nilmar), Cazorla, Ruben (od 63. Senna), Rossi (od 82. Montero).

DINAMO: Kelava, Vrsaljko, Bišcan, Tonel, Cufre, Ademi (od 79. Morales), Badelj, Calello, Beqiraj (od 89. Barbaric), Sammir (od 71. Rukavina), Ibanez.


Podijeli: Facebook Twiter