Villa Vista u Zamasku najbolje je mjesto za odmor u Europi  

Polaznici Girotonda razveselili su okupljene plesom i pjesmom (K. FLEGAR)
Polaznici Girotonda razveselili su okupljene plesom i pjesmom (K. FLEGAR)

Villa Vista u Zamasku najbolje je jedinstveno mjesto za odmor u Europi, a Vila Vinčenat u selu Vadediji na Žminjštini nudi najbolji smještaj za zdravstveni i wellness odmor u Eeuropi. To su rezultati izbora Europske udruge za obiteljski turizam, koja provodi izbor za nagradu European Holiday Home Award, za najbolji turistički apartman ili kuću za odmor. U ovogodišnjoj završnici za prestižne nagrade konkuriralo je čak 425 objekata iz 18 zemalja, najviše iz Španjolske, a među njima se našlo i 12 vila iz Hrvatske, od toga čak pet iz Istre. Nagrade su se dodjeljivale u osam kategorija, a nakon prve faze, stručno povjerenstvo odabralo je po osam finalista za svaku kategoriju. Tako su se od istarskih kuća u završnici našle Villa Vista u Zamasku, Villa Verudica u Puli, Villa Milica u Šajinima, Villa Vinčenat u Vadediji nedaleko Žminja, House Ulika u Šišanu.

Villa Vista, najbolje jedinstveno mjesto za odmor u Europi, nalazi se u Zamasku u Mjesnom odboru Kašćerga na Pazinštini. Zamask je selo na brdu 396 metara nadmorske visine, nad širokom dolinom poriječja Mirne. Iz Ville Viste s visoka Zamaska prostire se širok pogled na sve strane svijeta koji, za vedrine, seže do dalekih alpskih vrhunaca. Vila nudi smještaj od pet zvjezdica u kojem se spajaju luksuz i moderan dizajn. U prizemlju su, na više od 120 kvadrata, dnevni boravak, blagovaonica s moderno opremljenom kuhinjom, biblioteka i tihi kutak. Na katu su tri prostrane kupaonice i tri spavaće sobe. Središnji dio prizemlja zauzima blagovaonica, osvijetljena, otvorena prostorija s pogledom na dvorište. Kupaonica je namijenjena dugim kupkama i višesatnom dotjerivanju. Terasa, opremljena do najsitnijeg detalja, ponekad preuzima ulogu blagovaonice u jutarnjim satima. Uz bazen okućnicu čini i vrt s 300 stabala maslina.

Vila Vinčenat u selu Vadediji na Žminjštinim najbolji objekt za zdravstveni i wellness odmor u Eeuropi vrhunski je dizajniran objekt koji pruža pravi komfor, a u mogućnosti je primiti osam osoba. U suterenu vile nalazi se mini wellness sa saunom, kupaonicom, konobom te fitness dvoranom s pogledom na bazen. Uz kuću je veliki bazen, vanjski whirpool te prostrana terasa. (M. RIMANIĆ)



Podijeli: Facebook Twiter