Villa Meneghetti iz Bala uvrštena u svjetsku ponudu

Meri Matešić i Darko Lorencin s vlasnicima hotela Villa Meneghetti (M. MIJOŠEK)
Meri Matešić i Darko Lorencin s vlasnicima hotela Villa Meneghetti (M. MIJOŠEK)

Relais & Chateux, udruženje 520 izvanrednih obiteljskih hotela i vila, u svoju je ponudu za 2014. uvrstio tri obiteljska hotela iz Hrvatske - Villu Meneghetti iz Istre, Hotel Bastion iz Zadra i Palaču Dimitrija Lešića iz Korčule. Tim povodom stanciju Meneghetti su posjetili ministar turizma Darko Lorencin i direktorica Hrvatske turističke zajednice Meri Matešić.

- Uvrštenje Ville Meneghetti, hotela Bastion i Palače Lešić u ponudu Relais & Chateux, odnosno prihvaćanje Hrvatske kao jedne od 60 destinacija u kojima su prisutni, izravan je pokazatelj da naša zemlja radi velike korake na turističkoj karti svijeta te da krećemo u smjeru ostvarenja zacrtanih ciljeva, od kojih je najvažniji ulazak među 20 turistički najkonkurentnijih zemalja svijeta. U Europi postoje 202 lokacije koje su uvrštene u Relais & Chateux vodič izvan Francuske te smo ponosni da sada i Hrvatska ime tri svoja predstavnika u ovom prestižnim društvu, rekao je ministar Darko Lorencin. Dodao je da je sljedeći cilj ulazak u vodič najboljih restorana Michelin, na čemu će se raditi iduće godine.

Meri Matešić je dodala da se ovo priznanje uključuje u novi marketinški plan hrvatskog turizma i prezentiranju Hrvatske kao zemlje različitih regija i unikatnih turističkih proizvoda te korak dalje u diverzifikaciji ponude i repozicioniranje na turističkoj mapi svijeta.

Relais & Chateux vodič izdan je do sada u 515 tisuća primjeraka na pet kontinenata i na šest svjetskih jezika, a putem iphone i ipad aplikacija skinulo ga je 60 tisuća korisnika koji su ga ocijenili ocjenama 4,5 ili 5. Vodič ima više od 700 stranica, a dostupan je putem Facebooka, Twittera i Pinteresta. U vodiču je Villa Meneghetti opisana kao raj na zemlji u blizini jadranske obale. Hotel Bastion je dobio epitet jedinstvenog butique hotela s bogatim kulturnim i povijesnim naslijeđem, a Palača Lešić kao jedinstveni objekt nastao na Putu svile Marca Pola. (A. POKRAJAC; snimio M. MIJOŠEK)

VIŠE U TISKANOM IZDANJU OD SUBOTE


Podijeli: Facebook Twiter