Villa Lorena iz Novigrada 8. najpoželjnija u Europi

Villa Lorena s mora
Villa Lorena s mora

Atraktivna Villa Lorena iz Novigrada uvrštena je na listu top 10 najboljih luksuznih vila za odmor u Europi u 2016. godini! Listu najboljih je proteklih dana objavio renomirani Telegraph, a prema ocjenama svojih stručnjaka. Osim ovog bisera, britanski časopis je na svoj prestižni popis uvrstio još jednu vilu iz Hrvatske. Riječ je Villi Mare Dea koja je izgrađena na brežuljku pokraj Dubrovnika za nogometaša Marka Viduku.

U članku se navodi da je Villa Lorena smještena u Novigradu, malom gradiću u čijem je centru ribarska lučica, a koji je poznata gourmet destinacija, s nekoliko izvrsnih restorana. Istaknuti su Damir i Ornella te Gatto Nero. U opisu same vile, njezina interijera i eksterijera, navodi se i da joj posebnu draž daju obližnje gradske zidine iz 13. stoljeća, u koje je zgrada gotovo inkorporirana, te kako se vila nalazi na korak do mora.

Gosti vile imaju na raspolaganju natkriveni bazen te sve moguće zamislive usluge, koje se, naravno, dodatno plaćaju. Registrirana je za smještaj 10 gostiju u pet dvokrevetnih soba, u objektu veličine 196 četvorna metra, a ima i 500 kvadrata vrta. Ova luksuzna vila, smještena na lokaciji Sperone, pažnju šire javnosti izazvala je na ljeto 2014. godine, kada je u njoj boravila najbolja svjetska tenisačica Serena Williams. Lani je tu ljetovala bjeloruska tenisačica Viktorija Azarenka. Villa Lorena je na tržištu od 2014. godine, a lani, kada je bila prva prava godina bookinga, vila je bila u najmu od polovice travnja do polovice listopada.

Ranije je na njezinom mjestu bio Disko klub Sperone. Vlasnik vile je porečka tvrtka Hestija, koja je pak u vlasništvu Domus fiduciarije iz talijanske Parme. Direktor Hestije, Alan Naperotić kaže da je Villa Lorena prvo ulaganje takve vrste za to talijansko poduzeće u Hrvatskoj. Rekao nam je da je obnovu objekta osmislila tvrtka Metrocubo iz Pule na čelu s projektantom Željko Mohorovićem. Izvođač je bio Usora gradnja d.o.o. iz Kaštelira, a financirala je Veneto banka.

Naperotić dodaje da su imali i maksimalnu potporu Grada Novigrada zbog kojih su uspjeli dovršiti projekt u nepunih sedam mjeseci.

- Dobiveno priznanje je veliko priznanje za sve ljude angažirane u ovom projektu te znak da turizam visoke kategorije u Istri može imati svijetlu budućnost kroz daljnja ulaganja u stvaranju ponude kako bi stvorili pravu turističku destinaciju za goste visoke platežne moći, zaključio je Naperotić. (P. GREGOROVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter