Villa Letan najbolji mali obiteljski gourmet hotel

LF akademija priprema kulinarske tečajeve za amatere i profesionalce
LF akademija priprema kulinarske tečajeve za amatere i profesionalce

Nakon što je prošle godine hotel Villa Letan iz Peroja dobio nagradu TripAdvisora kao hrvatski hotel s najbržim rastom ocjena uz podršku i pohvale mnogobrojnih gostiju, ove je godine primio nagradu najvećeg britanskog organizatora putovanja - Thomas Cook Groupa. Grupacija poznata diljem svijeta prepoznala je hotel kao vrhunsku gastro-destinaciju, priopćuju iz hotela.

Mentor chef Robert Perić

Naime, u kategoriji malih obiteljskih hotela hotel Villa Letan dobio je priznanje kao prvi hotel u katalogu grupacije Thomas Cook u grupi gourmet hotela.

Priznanje "Proven Quality" dodjeljuje se hotelima koji su prepoznati kao najbolji hoteli unutar svoje kategorije te dobivaju odlične povratne informacije gostiju vezano za uslugu, gostoljubivost, čistoću, gastronomiju te odnos cijene i usluge. Za ovakvo priznanje sigurno je zaslužan i chef Robert Perić pod čijim se mentorstvom razvija gastronomska ponuda ovog hotela. Chefovi Ranato Plužarić i Dario Šumar uz pomoć slastičarke Nensi Gržančić pripremaju menije i slastice te stvaraju posebnu gurmansku priču. Kontinuiranim edukacijama kuharski tim hotela Letan osposobljen je za pripremu mesa boškarina i istarskog magarca.

Upravo za ovu vještinu i specijalizaciju već šest godina Letanovi kuhari primaju priznanje "Oznake kvalitete" Agencije za ruralni razvoj Istre (AZRRI). Posebnu nagradu dodijelio je AZRRI hotelu Letan lani, za ugostiteljski objekt s najviše prodanog mesa istarskog goveda - boškarina te za pomoć u promociji konzumacije i pripreme mesa boškarina.

Kuharska akademija

Od prošle godine u sklopu hotela radi i LF restoran, a u Letanu tvrde da je LF catering najkreativniji dio njihove gastro-priče. Vinistra, Dani mladog maslinovog ulja u Vodnjanu, Festival pašte u Žminju, Chocco fest u Brtonigli, Arena Ice feaver samo su neki od događaja i manifestacija na kojima gostuju.

Ujedno, LF tim odlučio se za otvaranje LF kuharske akademije. Riječ je o kuharskim tečajevima za profesionalne kuhare i amatere, koji se personaliziraju prema potrebama kuhara i prema sezoni kuhanja. Osobit naglasak daje se pripremi tradicionalnih istarskih domaćih namirnica. Posebni tečajevi pripremaju se i održavaju na temu čokolade i slastica.

Istarski fast food na pulskoj tržnici

Od ove godine, u suradnji s pulskim TZ-om i Gradskom tržnicom, LF tim osmislio je priču o istarskim jelima koja se pripremaju i serviraju na neobičan i moderan način. Puležanima i njihovim gostima Istarski fast food predstavljaju na Istrafeštu svakog petka od 20 do 23 sata pored zgrade pulske tržnice. (B. BAN)


Podijeli: Facebook Twiter