Vilim Užičanin: HAARP djeluje iznad naših glava

Kemijski tragovi iznad Gračišća (Vilim Užičanin)
Kemijski tragovi iznad Gračišća (Vilim Užičanin)

Vilim Užičanin, pomorski strojar iz Labina, protekle je zime izazvao zanimanje sugrađana pojavivši se u HRT-ovoj emisiji "Na rubu znanosti". S voditeljem Krešimirom Miškom raspravljao je o tajanstvenom Programu aktivnog auroralnog istraživanja visoke frekvencije poznatom po svojoj engleskoj skraćenici HAARP. Ova tema dio je njegovog zanimanja za ono što bi radije nego "na rubu znanosti" ili "teoriji urote" skupno nazvao "skrivena znanost".

Razgovarali smo o HAARP-u jer pojave u vezi s tim programom možemo, što službena znanost negira, zamijetiti na nebu iznad nas.

- HAARP je program, odnosno postrojenje, koji se sastoji od polja umreženih antena koje djeluju kao jedna velika antena. Pojedinačna antena je križno dipolna i cirkularno polarizirana, proizvodi elektromagnetske valove koje emitira u atmosferu. To su modulirani valovi koji se sastoje od visokih, ali i niskofrekvencijskih komponenti, pa imaju sposobnost stimulirati ionosferu, najviši sloj atmosfere, na način da ona sama postane odašiljač ELF valova ekstremno niske frekvencije od 5 do 50 Hertza prema Zemlji.

Jako se dobro zna ti da valovi mogu, između ostaloga, utjecati na rad čovjekovog mozga. U samoj osnovi radi se o jednoj od Teslinih ideja za bežični prijenos energije, ali za našu priču je bitan američki fizičar Bernard Eastlund, koji ju je razradio u nekoliko patenata.

- Zašto bi netko to skrivao?

- Ako pročitamo pet ključnih Eastlundovih patenata, vidjet ćemo da takav uređaj može utjecati na vrijeme i na ponašanje ljudi. Ja ne tvrdim da netko može okrenuti prekidač i napraviti da se svi ljudi na nekom području počnu smijati ili plakati, ali ispitivanja stara više od pedeset godina pokazuju da valovi ekstremno niskih frekvencija mogu utjecati na ponašanje naših mozgova. Naši mozgovi, na kraju krajeva, odašilju valove istih takvih frekvencija. No, mene puno više brine utjecaj na vrijeme.

Osim toga, HAARP može, doduše uz pripomoć satelita, pospješiti nastanak uragana tako da bude veći nego što je u početku trebao biti. Sjetimo se uragana Katarine - njen nastanak i kretanje stručnjacima su vrlo sumnjivi.

- Ima li konkretnih dokaza da se to skriva?

- Službeni menadžment na čelu s Johnom Heckscherom apsolutno negira da je HAARP napravljen po Eastlundovim patentima i tvrde se radi o sasvim drugoj tehnologiji. Znajući kako se odvijao početak njegove izgradnje, u to je jako teško povjerovati. Ali ono na što bih ja volio skrenuti pozornost jest činjenica da na jednom mjestu u Eastlundovom patentu doslovno piše: "Preporučuje se ubacivanje velikih oblaka barija u atmosferu da bi se fotoionizacijom podigla gustoća hladne plazme te tako stvorila elektronska precipitacija kroz pojačanu 'Whistler Mode' interakciju". Znam da se barijeve soli ubacuje u atmosferu i da se to vrlo jasno može vidjeti!

- O čemu se točno radi?

- Riječ je o "chemtrailsima" ili kemijskim tragovima, bijelim prugama koje ostaju vidljive jako dugo iza aviona. Izgledaju kao vodena para, ali svatko tko se malo razumije u to zna da vodena para ne može tako izgledati niti toliko dugo ostati u atmosferi iza aviona.

To američki vojni avioni opremljeni uređajima MAFFS (Modular Airborne Fire Fighting System) rade od početka 90-ih godina, a iznad nas od ulaska Hrvatske u NATO. Kažu da veće količine tog spoja u krvotoku mogu izazvati srčanu aritmiju. (Robi SELAN)

VIŠE ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU

 


Podijeli: Facebook Twiter