Viliju Rosandi još jedan mandat

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Na 7. izbornom saboru Kluba mladih IDS-a, održanom u srijedu u dvorani umaške Zajednice Talijana, 76 od 107 pozvanih fiducijara za predsjednika je ponovo na dvogodišnji mandat izabralo Medulinca Vilija Rosandu. Glasalo se putem glasackih listica, a Rosanda, koji nije imao protukandidata, dobio je 75 glasova za i jedan protiv. Zamjenici su Porecan Luka Šergo, Puležanka Petra Kancijanic i Labinjan Paolo Brezac, a mandat glavnog tajnika ponovno je dobio Karlo Žužic iz Tara.

Za clanove predsjedništva izabrani su Petra Stojakovic (Zajednica podružnica Bujštine), Vedrana Gregorovic (ZP Buzeštine), Marin Zagric (ZP Labinštine), Paolo Jakovašic (ZP Liburnije), Vedran Ivancic (ZP Pazinštine), Marino Poropat (ZP Poreštine), Davor Pinzan (ZP Puljštine) i Monica Devescovi (ZP Rovinjštine).

Izborni sabor pozdravio je predsjednik IDS-a Ivan Jakovcic, koji je mlade sudionike podsjetio, na kako je rekao, vožnju kroz 20 i više godina IDS-a.

- Ono što sada slijedi je jaci politicki izraz Istre, više prava na odlucivanje o Istri i o Istri. Želimo imati nove kandidate, nove ljude i zato sam spreman porazgovarati sa svima od vas. Imao sam malo preko trideset kada sam ušao u politicke vode i sada kad je moja politicka karijera na zalazu, želim poluciti stabilnost, sigurnost u stranci i Istri, rekao je Jakovcic.

IDS-ov saborski zastupnik Damir Kajin rekao je kako nisu istinite Caciceve tvrdnje da je Hrvatska najbolja medu svim tranzicijskim zemljama, te izrazio bojazan da nakon ulaska u EU Hrvatskoj nece biti lako.

- Mladima je porucio da je IDS jaka stranka koja ima buducnost i dodao da ce na svojoj funkciji ciniti sve da od IDS-a nitko nema koristi doli gradana Istre.

Govoreci o planovima za sljedeci mandat Rosanda je rekao da ce nastojati približiti politiku mladima, ukljucivati mlade u politiku, te raditi na podizati kvalitetu života mladih u Istri. (Napisala i snimila V. HABEREITER)


Podijeli: Facebook Twiter