Vili Rosanda vodi mlade IDS-a

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Na 5. izbornom saboru Kluba mladih IDS-a sinoc je jednoglasno za novog predsjednika izabran Medulinac Vili Rosanda. Sabor je održan u kongresnoj dvorani poreckog Obrtnickog doma.

Zamjenici predsjednika su Korana Kraguljac iz liburnijske organizacije, Porecan Luka Sergo te Lari Zahtila iz labinske zajednice podružnica, a mandat glavnog tajnika ponovno je dobio Duško Kišberi iz Poreca.

Izborni sabor pozdravio je predsjednik IDS-a Ivan Jakovcic, koji je apelirao na mlade da okupljanje iskoriste i za razgovor o tome kako vide buducnost stranke i Istre «jer cete je uskoro vi voditi, ako budete uspješni i umješni kao sadašnje rukovodstvo IDS-a», rekao je Jakovcic.



Pulski gradonacelnik Boris Miletic i glavni tajnik IDS-a Tedi Chiavalon takoder su pozdravili mlade fiducijare, prisjecajuci se dana kad su oni vodili Klub mladih. Mladi IDS-ovci dobili su jasnu poruku stranackog vrha da se od njih ocekuju svježe ideje za ostvarenje temeljnog cilja stranke – autonomije Istre koja ne znaci odvajanje ni separatizam, nego moderan, evropski i pravican okvir za gospodarski razvoj županije.

Od Kluba mladih izvještajem o radu oprostio se dosadašnji predsjednik Vrsaran Marin Grgeta, koji je naglasio da Klub sada ima 1.080 clanova od kojih 35 posto žena, da je to snažan stranacki pomladak bez konkurencije u Istri, koji je podružnicama pokrio gotovo citavo podrucje Istre i Liburnije.

Novi predsjednik mladih IDS-ovaca 23-godišnji je Vili Rosanda, student kreativnog menadžmenta na Visokoj tehnickoj školi u Puli. Clan je stranke dvije godine. Rekao je da ga je u stranku privukla ideja autonomije.


Podijeli: Facebook Twiter