Vilanova odlazi s mjesta trenera Barcelone

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Španjolski nogometni prvak Barcelona u petak je objavila kako je Tito Vilanova (44) odstupio s mjesta trenera prve momčadi zbog pogoršanog zdravstvenog stanja.

"Okupili smo se kako bismo vam priopćili novost za koju bih najviše volio da ju nikada nismo trebali objaviti. Ovo je vrlo težak udarac za sve u klubu, ali Barcelona je uvijek pronalazila izlaz, pa će tako biti i ovaj put", rekao je predsjednik Barcelone Sandro Rosell na izvanrednoj konferenciji za medije u petak navečer.

Vilanova je prošloga ljeta na klupi Barcelone zamijenio Josepa Guardiolu kojemu je tri godine bio pomoćnik, ali je sredinom sezone proveo dva mjeseca na liječenju u New Yorku zbog raka grla. Tijekom Vilanovina liječenja momčad je vodio njegov pomoćnik Jordi Roura, a krajem sezone Vilanova se vratio na klupu.

Na početku priprema za novu sezonu prije samo tri dana Vilanova je rekao kako je uzbuđen zbog novih izazova, prvenstveno što će u momčadi uz Lionela Messija imati i Neymara.

Iz Barcelone su poručili kako će ime novoga trenera objaviti početkom sljedećeg tjedna, a kao glavni kandidat slovi donedavni trener drugoligaša Girone Joan Francesc Ferrer "Rubi", kojega je Vilanova angažirao za pomoćnika za ovu sezonu. Uz njega spominju se i bivši igrači Barcelone, Danac Michael Laudrup, aktualni menadžer Swansea Cityja, trener Celte iz Viga Luis Enrique, te Nizozemac Frank de Boer, sadašnji trener Ajaxa. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter