Vila Vinčenat na Žminjštini među najboljima u Europi

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Vila Vinčenat u selu Vadediji na Žminjštini ušla je u finale izbora European Holiday Home Award za najbolji turistički apartman ili kuću za odmor u Europi. "Nakon prve faze, stručni žiri je odabrao po osam finalista za svaku kategoriju, a među njima čak je 12 iz Hrvatske, a Vila Vinčenat svrstana je u kategoriju najboljeg smještaja za zdravstveni i wellness odmor", kaže Lenka Šajina, direktorica Turističke zajednice općine Žminj.

Vrhunski dizajnirana Vila Vinčenat smještena je na rubu mjesta Vadediji nedaleko Žminja. Suvremeno i kvalitetno uređena uistinu pruža pravi komfor, a u mogućnosti je primiti osam osoba. U suterenu vile nalazi se mini wellness sa saunom, kupaonicom, konobom te fitness dvoranom s pogledom na bazen. Uz kuću je veliki bazen, vanjski whirpool te prostrana terasa.

Kategorije u kojima se moglo konkurirati su najbolji smještaj za odmor na plaži, za odmor u europskoj prijestolnici, za obiteljski odmor, za odmor s kućnim ljubimcima, zatim najbolji zeleni smještaj za odmor, najbolje jedinstveno mjesto za odmor, najbolji pristupačni smještaj za odmor te najbolji smještaj za zdravstveni i wellness odmor.

- Ukupno je bilo prijavljeno 425 smještajnih objekata iz 18 zemalja s ukupno 640 nominacija, kaže Šajina, dodajući da će se svečano proglašenje pobjednika održati 14. rujna u organizaciji Europske udruge za obiteljski turizam (EHHA) čija je članica Zajednica obiteljskog turizma pri HGK-u. (M.RIMANIĆ)



Podijeli: Facebook Twiter