Vila San Lorenzo konačno postaje ekskluzivni hotel?

Atraktivna vila San Lorenzo na samoj obali mora (N. LAZAREVIĆ)
Atraktivna vila San Lorenzo na samoj obali mora (N. LAZAREVIĆ)

Atraktivnu austrougarsku vilu San Lorenzo na samoj morskoj obali na jugu Fažane, tvrtka Proficio, odnosno poduzeće Potamos u njenom vlasništvu, prodala je u siječnju tvrtki Plinio iz Bala, u vlasništvu poznatog istarskog gospodarstvenika Plinija Cuccurina. Uz vilu površine 800-tinjak kvadrata i pripadajućeg joj zemljišta, prodane su i susjedne dvije parcele ukupne površine 1,5 hektara, a prema podacima iz zemljišnih knjiga Ministarstva pravosuđa i Državne geodetske uprave, ugovor o kupoprodaji nekretnine s tvrtkom Plinio d.o.o. sklopljen je 10. siječnja.

Sve te čestice dio su turističke zone na prostoru bivše političke škole i unutar obuhvata Urbanističkog plana uređenja Vila San Lorenzo. U središtu tog još uvijek nerealiziranog plana nalazi se upravo vila - budući ekskluzivni hotel s 30-ak ležaja!

Nitko ne želi komentirati

- Društvo Proficio d.d. prodalo je nekretninu u Fažani, Vilu San Lorenzo i zemljište. Prodaja je rezultat Proficiove odluke da usredotoči svoje istarske turističke operacije na Rovinj. Kupoprodajnu cijenu i podatke o kupcu nismo u mogućnosti objaviti, piše u pismenom odgovoru Tihana Veletanlić, članica Nadzornog odbora društva Proficia, osnivača tvrtke Potamos. Predstavnike tvrtke Plinio iz Bala, a koji bi mogli komentirati transakciju, nismo uspjeli kontaktirati, navodno zbog dužeg izbivanja u inozemstvu.

Vila izgrađena u drugoj polovici 19. stoljeća već je dugi niz godina bila na prodaji. I nedavno smo o njoj pisali kao jednoj od najvrjednijih istarskih nekretnina, s oglašenom cijenom od 6,5 milijuna eura! Za koji iznos je zaista transakcija obavljena ostaje tajna između kupca i prodavatelja. Može se tek naslutiti da je Proficio konačno pronašao kupca koji bi, a posebno na zadovoljstvo Općine Fažana, u nekadašnjoj rezidenciji obitelji Fragiacomo i Manerini mogao realizirati luksuzni butik-hotel.

Jer, kada je 2008. usvajan Urbanistički plan ovog područja, predstavnici dosadašnjih vlasnika navodili su da bi uređenje vile u ekskluzivni hotel trebalo početi već nakon ljeta iste godine, a 2009. ili 2010. radovi bi i završili. No, koju godinu kasnije isticali su pak da im je planove pomrsila globalna kriza, da se projekt u takvoj situaciji počeo pokazivati neisplativim, te su vilu ponudili tržištu. (Zvjezdan STRAHINJA)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter