Vila Marija useljiva 10. rujna

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Pomicanje rokova koje prati Dom za psihicki bolesne odrasle osobe "Vila Marija" Pula još od samih pocetaka, odnosno i prije nego što je u sijecnju 2004. postavljen kamen temeljac, pa sve do redovito odgadanih useljenja posljednjih godina, i ovog je puta izgleda neizbježno, no prema najavama nacelnika županijske uprave Valeria Drandica situacija nije ni približno toliko strašna buduci da se radi o danima a ne mjesecima i godinama.

Naime, umjesto prvog rujna, za kada je bio zakazan ulazak korisnika u rekonstruirani te novoizgradeni objekt u takozvanoj Boškarici, datum je pomaknut na 10. rujan.

- Trenutno se dovršavaju posljednji radovi zbog cega je došlo do malog kašnjenja. Korisnici bi trebali useliti odmah nakon otvorenja, a više informacija cu imati u utorak nakon sastanka u Ministarstvu zdravstva i socijalne skrbi, kazao je Drandic.   

Prema posljednjim informacijama koje smo dobili problem posljednjih mjeseci predstavlja i imenovanje ravnatelja, buduci da je natjecaj objavljen prije pocetka ljeta ministarstvo iz nepoznatih razloga poništilo. I dok nitko novi nije postavljen na celo ustanove, staroj ravnateljici Silvi Vale prijašnji status nije potvrden što znaci da njome trenutno ne "dirigira" nitko.

Posljednje što se na objektu koji ni približno nije digao onoliko prašine koliko bi vjerojatno trebao radilo bilo je uklanjanje posljednjih nedostataka te izrada elemenata proizašlih iznovih propisa koji su bili uzrok sada vec pretposljednje odgode useljenja s proljeca na ljeto.

Naime, izmjenom jednog pravilnika neki su uvjeti bili postroženi zbog cega je bilo potrebno postaviti nove ograde oko objekta te zaštitne elemente na stube i balkone. (I. N. TURKOVIC)


Podijeli: Facebook Twiter