Vila Marija useljiva 1. rujna

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Predstavnici Istarske županije i projektanta nove Opce bolnice, pulskog Urbisa, boravili su prošlog tjedna u Ministarstvu zdravstva i socijalne skrbi i tada, osim o gradnji nove bolnice, razgovarali i o završetku gradnje doma za psihicki bolesne odrasle osobe Vila Marija koja se zbog loše izvedenih radova proteže unedogled i probija sve rokove.

Naime, za taj objekt kamen temeljac položen je u sijecnju 2004. godine, a u Vilu Mariju su Ministarstvo, Grad Pula i Istarska županija vec uložili 44 i pol milijuna kuna, što je dvostruko više od pocetno predvidene cijene.

- Cijeli projekt vodi Ministarstvo, a na ovom sastanku culi smo novi datum koji je izgledan s obzirom na provedene natjecaje za izvodace koji ce uklanjati nedostatke i obaviti neke nove radove koji su u meduvremenu postali obvezni zbog zakonskih izmjena. Ti su natjecaji vrijedni pola milijuna kuna.

Za nadzorno tijelo ovaj put je odabran Urbis 72 pa više nece biti problema s neprisutnosti nadzornih inženjera na gradilištu. Dakle, rok za useljenje, ovaj put s punim pravom vjerujem da ce biti i konacan, je 1. rujna, rekao nam je nacelnik županijske uprave Valerio Drandic.

Ako se to doista realizira i šticenici iz sadašnjeg objekta u Gupcevoj isele, tada ce se i ta zgrada osloboditi, a po svemu sudeci i dalje ce biti namijenjena za udruge.

- U Ministarstvu su rekli da nemaju interesa za taj objekt i vjerujem da cemo ga dodijeliti Gvidu Radolovicu iz Centra za radnu terapiju i rehabilitaciju, ali tu odluku moramo donijeti zajednicki s Gradom Pulom jer ce u taj objekt trebati uložiti znatna sredstva, rekao je Drandic.


Podijeli: Facebook Twiter