Vila Maria useljiva do Nove godine?

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Ministarstvo zdravstva i socijalne skrbi zaprimilo je od Opcinskog državnog odvjetništva u Puli dopunu nalaza i mišljenja sudskog vještaka cime je pokrenuto rješavanje problema nastalih u izgradnji i rekonstrukciji Doma za psihicki bolesne odrasle osobe Vila Marija u pozitivnom smjeru, doznajemo od glasnogovornice ministarstva Zore Lažete.

U odgovoru na upit dobivenom nakon gotovo mjesec i pol išcekivanja napisano je da cemo o konacnom rješenju biti izviješteni u što kracem roku. No niti ovog puta nam nije receno što je utvrdio sudski vještak, kao ni kada su u listopadu prošle godine dobiveni prvi nalazi koji su za cilj imali osiguranje dokaza protiv izvoditelja radova, zagrebacke Ugo grupe, koja se smatra odgovornom za nedostatke utvrdene na novoj gradevini prilikom primopredaje.

U svibnju je ministarstvo namjeravalo poduzeti korake radi ubrzanog stavljanja objekta u funkciju. Bila je zatražena ponuda za inspekciju kanalizacije kamerama te izradu prijedloga za otklanjanje nepravilnosti na kanalizaciji sanitarnih cvorova, nakon cega je trebala poceti izrada troškovnika za otklanjanje nedostataka.

Buduci da su rezultati inspekcije i prijedlog, preduvjeti za pocetak otklanjanja nedostataka, raspitali smo se o njihovom tijeku, ali odgovor na pitanje nismo dobili. Tako smo još uvijek tek polovicno informirani o tome što se tocno zbiva s projektom cija je vrijednost prešla 40 milijuna kuna, a na kojemu se ništa ne zbiva vec jako dugo vremena.

Prije više od šest i pol godina položen je kamen temeljac, no od tada su objekt i informacije o njemu obavijene gustom maglom iz koje nikako da izroni nešto konkretno.

Nešto više uspjeli smo doznati tek od savjetnika župana Valerija Drandica koji je posljednje vijesti od ravnateljice Uprave za financijsko poslovanje Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi Katje Matijevic dobio prije 15-ak dana. Za razliku od dosadašnjih, one su optimisticne te govore u korist skorašnjeg otvaranja Vile Marije.

- Koliko mi je receno, troškovnik je gotov te trenutno traže ponudu za sanaciju nedostataka. Dogovor je da ce se s njom poceti bez obzira na krajnju cijenu te je jasno da nece cekati okoncanje sudskog postupka buduci da znamo koliko dugo oni traju, ispricao je Drandic.

Sanacija bi, prema njegovim rijecima, trebala poceti cim bude dovršena javna nabava, a objekt bi mogao biti useljiv do kraja godine.


Podijeli: Facebook Twiter