Viktorovi: Ne namjeravamo rušiti Ribarsku kolibu

Tatiana i Nikolay Viktorov
Tatiana i Nikolay Viktorov

Moskovski par, supružnici Tatiana i Nikolay Viktorov veliki su zaljubljenici u Istru, dugogodišnji ozbiljni ulagači na ovim prostorima, ali i poprilično samozatajni. Vlasnici su Centra ljepote i zdravlja Prana u Puli, apartmana u Pješčanoj Uvali i Rovinju te suvlasnici Ribarske kolibe.

No, vjerojatno su najpoznatiji kao vlasnici Lighthousa, odnosno danas LMC kluba Vodnjan. Nekad zapuštena zgrada na cesti Vodnjan - Bale postala je danas jedno od najpoznatijih mjesta za koncerte na otvorenom. Ipak, iza tog u početku neizvjesnog poslovnog poteza leži veliki trud i još veća ulaganja.

S razlogom smo uložili znatna sredstva u promociju i marketing LMC-a, podijelili 10 tisuća propusnica, išli s izuzetno prihvatljivim cijenama, a povrat očekujemo u godinama koje su pred nama. Ipak, smatramo da Istra i grad Vodnjan zaslužuju ovakav zabavni centar. Ovako zvučna imena i vrhunska produkcija koncerata iziskuju doista i velika ulaganja, ali smo izuzetno zadovoljni što se LMC ove sezone brendirao kao prestižno mjesto.

Dosad su u LMC-u gostovala poznata imena gotovo svih glazbenih stilova, čak i nespojivih - od jazzista Olega Kireyeva, raznih vrhunskih DJ-eva, do Severine, Tonyja, Halida Bešlića… Po kojem ključu ste birali izvođače?

- Programska koncepcija kluba rađena je da zadovolji i najprobirljivije posjetitelje. Pokušali smo različitim glazbenim izričajima procijeniti što je to što najviše zanima domaću publiku i turiste.

U poslovnom dijelu odlučili ste se za niz ulaganja u Istru, ali u segmentu turizma, od LMC kluba, apartmana u Rovinju, Svetvinčentu i Pješčanoj Uvali do restorana i apartmana na Ribarskoj kolibi. Čime ste se vodili pri odabiru investicija?

Sve u što smo uložili, na naše zadovoljstvo, lijepo funkcionira. LMC klub Vodnjan je ovu sezonu jedan od najpoznatijih open air klubova u Hrvatskoj. Praktički ne postoji čovjek u Istri koji nije čuo i ne zna za LMC.

Veliki nas broj ljudi podržava u tome, na koncerte dolazi i do dvije, tri tisuće ljudi. To je naša prva godina poslovanja i godina kada klub stavljamo na noge. Još se učimo raditi u Hrvatskoj, pokušavamo upoznati interese publike, kome se što sviđa i što se sluša. Nadamo se da ćemo za iduću godinu pripremiti još bolji program u LMC-u da bismo zadovoljili svu publiku.

A propos Ribarske kolibe, ovaj smo projekt počeli razvijati prošle godine kada smo ušli u partnerstvo s Mirom Lukićem. Ovdje smo puno učinili u godinu dana, što se može i vidjeti. Još nedavno na Ribarskoj je bilo staro zdanje na dva kata, i to u lošem stanju, a dvorište je bilo neugledno.

Dakle, mi smo dvostruko povećali kapacitete što se tiče soba i smještaja, ali smo dvostruko podigli i kvalitetu turističke ponude u ovom dijelu Pule. Osposobljena je nova zgrada koja je bila u fazi niskog roh baua, u zadnjih smo pola godine u njoj uredili šest predivnih apartmana koji imaju četiri zvjezdice, a svaki zauzima 50 četvornih metara i moderno je opremljen i namješten.

U resortu Ribarska koliba iskoristili smo i modernu tehnologiju, jer imamo sunčane kolektore koji nam omogućavaju da s jedne strane pazimo na sve zahtjevnije ekološke norme, a s druge smo strane smanjili potrošnju struje.

Postoje informacije da u drugoj fazi uređenja Ribarske kolibe planirate rušenje postojećeg restorana. Je li to točno?

Mi ne želimo rušiti restoran, to je greška. Tu informaciju prenose ljudi koji nas pogrešno percipiraju. Uvijek cijenimo povijest ljudi i mjesta. Jedan od razloga što smo i odabrali tu lokaciju je zato što je to stara povijest Pule. Ovo mjesto ima dušu i mi želimo samo to nadograditi. Restoran ima povijest staru više od sto godina i veliki ga je broj poznatih ljudi u godinu dana posjetio.

Zato još jednom želim reći da ne namjeravamo ništa rušiti, već nam je želja renovirati restoran i vratiti mu izgled kakav je imao prije 50 godina, kada je na krovu bila terasa. To je taj dio povijesti ovog mjesta: restoran s terasom na krovu i lijepim pogledom. Naravno, naša je intencija dati mu novi život sa starom poviješću kao najboljem ribljem restoranu u Puli.

Budući da to nisu radovi rušenja, već renoviranja, nisu nam potrebne niti dozvole. U fazi smo pregovaranja s arhitektima i samog projektiranja, a najveći nam je problem trenutno statika jer je, zbog starosti zgrade, moramo pojačati. Očekujem početak građevinskih radova u studenom i tada ćemo prijaviti i idejni projekt.

Cilj je do Uskrsa iduće godine vratiti restoran gradu u novom i lijepom obliku, ali obavezno sa starom pričom i dušom koja je uvijek ovdje postojala. On neće biti samo za turiste, već i za domaće goste, Puljane. (Razgovarala Sandra ZRINIĆ TERLEVIĆ; snimio Milivoj MIJOŠEK)

VIŠE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter