Vikend u znaku vjencanja

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Svi oni koji sanjanju, planiraju ili su u fazi razmišljanja o vjencanju, sve što ih zanima vezano uz proslavu najvažnijeg dana u životu mogu saznati ovog vikenda na 11. istarskom festivalu vjencanja, koji ce se održati u pulskom hotelu Histria.

Bogat program Sposa Newsa, na kojem ce se predstaviti 70 izlagaca iz cijele Hrvatske, od Istre preko Rijeke pa sve do Varaždina, najavljen je na konferenciji za novinare u pulskoj Galeriji Cvajner.

- Ovaj festival omogucuje direktne kontakte s posjetiteljima i na taj nacin potencijalni mladenci mogu na jednom mjestu saznati sve informacije vezane uz organizaciju vjencanja.

Izlagacki dio proširio se i na trecu salu u hotelu Histria, a moci ce se razgledati vjencanice, vecernje haljine, svecana muška odijela, cipele, cvijece, konfetijere, prstenje, baloni, pozivnice, zahvalnice, torte, kolaci, ponuda cateringa, restorana, fotografa, snimatelja, kozmeticara, frizera, liste poklona, agencije za organizaciju vjencanja, limuzine, turisticke agencije, unikatni rucno izradeni pokloni za vjencanja, najavila je Rosemarie Miletic, zadužena za kontakte s javnošcu.

- Središnji dogadaj - velika modna revija - održat ce se u subotu u 20 sati, no ove godine u novom ambijentu, odnosno u velikom holu hotela Histria, rekla je organizatorica revije Mihaela Zubic.

Istaknula je da ce se revija odvijati na pisti dugoj 30 metara. "Predstavit ce se široki spektar vjencanica, od onih agencije Sandra, preko muških svecanih odijela pa sve do vjencanica modnih kreatora koji sudjeluju na festivalu - Antonele Gregorovic, Eni Surijan, Katje Kliba, Saše ?. Obradovic, Tajci Cekada i Sanje Kaic.

Modnu reviju ce uz djevojke iz Pule nositi i Aleksandra Grdic i Tina Katanic, a voditeljica nam je vec niz godina Tijana Šafar Vucic", rekla je Zubic.

U subotu od 10 do 12 sati održat ce se okrugli stol za hotelske kuce i ugostitelje na temu "Kvaliteta usluge u organizaciji vjencanja - prateci nove trendove", u suradnji i pod pokroviteljstvom HGK-Županijske komore Pula, rekla je Martina Rakic iz BR Designa.

Samo otvorenje u 12 sati imat ce povijesni štih. Kako su izgledala vjencanja od 16. pa sve do 20. stoljeca, saznat ce se prilikom otvorenja, na promociji knjige "Vjencanja u fragmentima baštine i suvremenog doba" autora Marije Ivetic i Denisa Visentina, ravnatelja Muzeja grada Pazina, koji ce knjigu i predstaviti.

Istovremeno ce se održati i kratka modna revija starih vjencanica i starog donjeg rublja, od kojih neki modeli datiraju cak iz 1880. Vlasnica tih odjevnih predmeta je Marinela Del Monaco iz Brtonigle.

U sklopu festivala održava se i nagradna igra na web-stranici www.istravjencanja.com, koja je još u tijeku, a završava u nedjelju 16. sijecnja u 17 sati, kada ce se održati i javno izvlacenje nagrada.

Raznolikom ponudom Sposa News je postao poznati dogadaj u cijeloj Istri, Rijeci i Primorju, ali i cijeloj Hrvatskoj, kao festival koji okuplja kvalitetne izlagace cija je ponuda vezana uz vjencanja. Ulaz na festival je besplatan.


Podijeli: Facebook Twiter