Vikend u znaku off roada

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Poligon "Arena" kraj Buica ovoga ce vikenda biti okupljalište mnogobrojnih off road vozaca koji ce na dvodnevnom natjecanju pokazat svoje umijece vožnje u nesvakidašnjim uvjetima.

Naime, u organizaciji domaceg AMK No Limits-Istra na rasporedu je 3. konoba ?idi Istra off road kup Rim 2009, a koje ove godine doživljava svoje deveto izdanje. Ocekuje se 30-ak vozaca iz više zemalja, a rezultati hrvatskih ujedno se boduju i za Kup Hrvatske.



Mnoštvo vožnji, ispita spretnosti, znanja, a i srece osmislili su organizatori da bi zadovoljili natjecatelje i gledatelje, kojih se ocekuje velik broj. Prvoga dana, u subotu u 14.30, starta road-book utrka na 40-kilometarskoj stazi gdje ce se natjecanje održati u kategorijama hard, sof i turist, ovisno o opremljenosti vozila.

Nakon odmora prava poslastica uslijedit ce u 22 sata kada vozaci hard i soft kategorije na poligonu imaju nocni ispit spretnosti. Drugoga dana, u nedjelju, u 11 sati na poligonu ce se održati brzinski kružni ispit za sve tri kategorije te ce se zbrajanjem rezultata postignutih u oba dva dana dobiti ukupni poredak.





Nedjelja u svom drugom djelu programa oko 13 sati donosi atraktivni program koji je neopterecen bodovanjem za Kup Hrvatske namijenjen više za gušt vozacima i publici, a gdje su planirani brzinski ispiti u kategoriji vozila do 2.000 ccm i preko 2.000 ccm, ispiti tocnosti za vozace turist kategorije, a sve završava po mnogima najatraktivnijim dijelom programa extrem ispitom u bivšem iskopu boksita.

Dvodnevni off-road koji ujedno spada u program obilježavanja Rima, pucke fešte grada Pazina, bit ce zakljucen proglašenjem najboljih u 18 sati.


Podijeli: Facebook Twiter