Vikend perzijske kuhinje u Rovinju

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Predstavljanjem specijaliteta perzijske kuhinje Maistra nastavlja gastro program "Vikend svjetskih kuhinja", koji se održava u hotelu Adriatic vec trecu godinu zaredom. Nakon meksickih, južnoafrickih i japanskih specijaliteta na redu je perzijska kuhinja u petak, 12. ožujka i subotu, 13. ožujka s pocetkom u 18 sati.

Perzijska kuhinja regionalno je šarolika i ukljucuje veliki broj razlicitih jela. Glavnina jela kombinacija je riže i mesa, uglavnom janjetine, piletine ili ribe, uz dodatak luka, zelenog povrca ili orašastih plodova. Najpopularniji zacin je šafran, a cesti su i sušena limeta, cimet i peršin. U kuhanju se cesto koriste šljiva, nar, dunja, marelica i groždice.

Kuharica Priska Thuring gostima ce predstaviti pregršt recepata. Predjela ce ciniti lišce vinove loze punjeno rižom i junetinom, salata s feta sirom, krastavcima, rajcicama i lukom, omlet sa špinatom i iranski kruh.

Za glavno jelo gosti ce moci birati izmedu juneceg gulaša s basmati rižom, ražnjica s janjetinom i povrcem i basmati rižom, pecene riže sa šafranom i piletinom, junecih okruglica s basmati rižom, prženog oslica s rižom i koprom i sotea od janjetine i patlidžana s basmati rižom.

Perzijski desert sastojat ce se od prženog tijesta u sirupu s orasima i cimetom, pudinga od riže sa šafranom, s pistacijem i bademima i prženog tijesta s kardamonom, šecerom i bademima.


Podijeli: Facebook Twiter