Vikend konacnog obracuna

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Tri dana koja su pred nama dat ce odgovor na pitanje tko ce slaviti na 23. izdanju malonogometnog turnira "Moja ulica, moja ekipa 2011 - Suzuki Motortech". Od 134 ekipe koje su se našle u bubnju najmasovnijeg ovogodišnjeg okupljališta haklera u Hrvatskoj, u igri za naslov ostalo je još njih 16, od kojih ce se na vrh "Olimpa" popeti ona ciji ce igraci u naredna cetiri pojavljivanja u Domu sportova "Mate Parlov" parket napustiti uzdignutih ruku.

Kao i na prijašnjim izdanjima ovog turnira, družine koje su mnogi vidjeli u samoj završnici "zapele" su negdje po putu, dok su svoje mjesto u "sweet sixteen" izborile one koje je malo tko tu ocekivao, no u tome je samo dodatna draž "Ulice".

Kad su pogledaju parovi osmine finala, ne treba puno da se izdvoji najzanimljiviji dvoboj, repriza lanjskog ogleda za prvo mjesto u kojem su Potpicanci nadjacali Verudeže. Branitelji naslova i ove su godine mocni, no osjeti se izostanak Patrika Drndica, Lalica i Radusina, tvoraca lanjskog trijumfa, bez cije su pomoci Potpicanci opasno visjeli vec u prvom kolu.

S druge strane, Verudeži su do osmine finala stigli s pola snage, godinu su dana iskusniji i sigurno su nešto naucili iz lanjskog poraza, a imaju u svojim redovima i rutinera Kristijana Rakovca koji zna u pravom trenutku povuci pravi potez. Usto, Kiko ima i dodatan motiv, jer premda mu je 12-godišnje neodržavanje ovog turnira stiglo u najboljim nogometnim godinama, ipak je uspio cetiri puta osvojiti "Ulicu" i zasigurno želi još jednu "recku", cime bi se odvojio na vrhu vjecne liste od Vlade Orlica.

Poslastice

Pobjednik ovog dvoboja ide na boljeg iz ogleda Histrije Oprtalj i Limpressa u kojem su Oprtaljci pojacani nekolicinom slovenskih haklera papirnati favoriti. No, s takvim "legionarskim" ekipama ciji igraci istovremeno nastupaju na više strana, uvijek je osnovno pitanje u kojem ce se sastavu pojaviti, ali cak i da dodu u najjacoj postavi Vinkuranci, koji su u drugom kolu izbacili Socijalni problem, nisu ekipa koja ce se tako lako predati.

Otvoreno je pitanje i tko ce proci dalje u dvoboju izmedu ekipa Valmazinghi Koromacno i Lišjere kod Koste, u kojem je iskustvo svakako na strani ovih potonjih. Naime, rijec je o nekadašnjim "axeovcima", i to na papiru drugoj ekipi, koja je na 23. "Ulici" puno dalje dogurala od udarne družine.

Premda su s prosjekom od 40 i ponekom godinom na ledima najstarija ekipa u osmini finala, haklerima Lišjere nitko ništa nije poklonio vec su se za sve sami izborili na parketu, gdje su uspjeli nadjacati i cetvrte nositelje, porecku Vita Levu Elektrometal. Realno, imaju priliku napraviti još barem korak dalje, no treba vidjeti što o tome misle oni silni Dobrici koji brane boje ekipe iz Koromacna.

Boljeg iz ovog ogleda ceka pobjednik susreta izmedu rijeckog Acapulca i AS Viškovic Spartansa. Rijecani su se predstavili kao družina s nekolicinom sjajnih pojedinaca u kojoj je prvo ime nesumnjivo Dalibor Radusin, no na drugoj strani stajat ce posljednja šijanska uzdanica predvodena najboljim strijelcem lanjske "Ulice" Ivanom Šistovom.

Jedna od poslastica osmine finala trebao bi biti i ogled pobjednika iz 2007. godine Indio Signal Sistema i druge ekipe Pizzerije Jupiter, još jedne družine u kojoj je papirnato slabija postava dalje dogurala od one udarne. Bit ce to dvoboj dvije po stilu potpuno oprecne ekipe, tvrdog Indija koji je na svakom od tri dosadašnja susreta na turniru postigao po jedan pogodak te cak dvaput slavio na sedmerce te mladih "picajola" predvodenih Prelcecom i Grpcem koji gaje puno atraktivniji i lepršaviji nogomet, no pitanje je hoce li uspjeti pronaci kljuc da otkljucaju Lovricevu bravu.

Pobjednika ovog susreta ceka bolji iz ogleda dosad najraspucanije ekipe na turniru FC Santosa, ciji su igraci u tri susreta 25 puta pogodili protivnicku mrežu, i Malog petka Pizzerija Tivoli. Bit ce to pravi test sposobnosti za Šafradina, Reku i ostatak društva, jer su Velovršani na turniru samo jednom kapitulirali, a medu njihovim žrtvama su se našli i hakleri Šijane.

Iznenadenja

Medu jedno od iznenadenja ovog turnira svakako spada i Elektro Percan, ližnjanska družina koja je u gledalište preselila Pizzeriju Jupiter, dvostruke osvajace "Ulice", te za nagradu dobila na papiru najslabiju ekipu koja je stigla do osmine finala - Neko iz mase.

No, premda klinci, oni posjeduju sportsku drskost i onaj pozitivan bezobrazluk, a sportske srece i hladnokrvnosti im svakako ne manjka, što su potvrdili slaveci u sva tri svoja ogleda nakon izvodenja sedmeraca. Ako to repriziraju i cetvrti put, kao nagradu dobit ce boljeg u susretu izmedu drugih nositelja MNK Jaši i Alfatrans Elektroimpexa.

Jaši su se još jednom potvrdili da i kad ne briljiraju prolaze, te su nakon rekordnih 19:1 u prvom kolu na dva sljedeca dvoboja slavili nakon "ruleta sedmeraca" i danas love svoje peto uzastopno cetvrtfinale "Ulice". Njega ce im probati osporiti družina predvodena dvojicom Gorana, Parackim i Tomicem, najboljim igracem i strijelcem pobjednickog pogotka u finalu 2006. godine kad su slavili na "Ulici" nastupajuci za AS Šaric. (Ivica CEROVAC)

DANAS NA PROGRAMU
17.00: MNK Potpican '98 ABS AD Tokic GIP - MNK Veruda Garti Sails I (1)
17.40: Mali petak Pizzeria Tivoli - FC Santos (6)
18.20: Elektro Percan 1 - Neko iz mase (7)
19.00: Valmazinghi Koromacno - Lišjera kod Koste (4)
19.40: AS Viškovic Spartans - Acapulco Rijeka (3)
20.20: Indio Signal Sistem - Pizzeria Jupiter II (5)
21.00: Alfatrans Elektroimpex - MNK Jaši (8)
21.40: MNK Histria Oprtalj - MNK Limpress (2)

CETVRTFINALE
Subota
17.00: pobjednici 1 - 2 (A)
18.15: pobjednici 3 - 4 (B)
19.00: pobjednici 5 - 6 (C)
19.45: pobjednici 7 - 8 (D)

POLUFINALE I FINALE
Nedjelja
17.00: A - B
17.40: C - D
19.00: za 3. mjesto
19.45: FINALE

MINI ULICA
Subota
14.00: Jadran Porec - Funtana Vrsar (1)
14.30: Uljanik - Smoljanci Sloboda (2)
15.00: Kanfanar - Mladost Fažana (3)
15.30: Rovinj - Istra Pula (4)
16.00: pobjednici 1 - 2
16.30: pobjednici 3 - 4
17.45: za 3. mjesto
Nedjelja
18.20: FINALE

 


Podijeli: Facebook Twiter