Vikend karipske kuhinje u Rovinju

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Maistrin gastro program "Vikend svjetskih kuhinja" nastavlja se u petak i subotu od 18 sati u restoranu hotela Adriatic predstavljanjem karipske kuhinje.

Kuharica Priska Thuring gostima ce predstaviti pregršt novih recepata. Predjela ce sacinjavati pržene pite s mljevenim mesom, prženo ljuto tijesto punjeno slanutkom i krastavcem i prženi riblji kroketi s karipskim koktel umakom.

U bogatom izboru juha bit ce predstavljena gvajanska gusta juha od kukuruza i krumpira i gusta juha od ribe i povrca zacinjena rumom.

Za glavno jelo gosti ce moci birati izmedu Dominican La Bandera - pirjane junetine, graha i riže; Trinidad and Tobago Pelau - karamelizirane pirjane piletine s povrcem i rižom, Cuba Enchilade de Camerones - sotiranih kozica u umaku od rajcice i riža, Puerto Rico Carne Guisada - ljutog ragua od junetine s rižom i Jamaica Jerk Chicken - ljuto marinirane piletine sa žara s grahom i rižom.

Karipski desert sastojat ce se od kolaca od slatkog krumpira i banane, svježe rezanog voca s rumom i prženih kolacica umocenih u sirup s kardamonom. Gostima ce biti predstavljeni i karipski kokteli - Cuba Libre, Mohito i Jamaican Captian Morgan Rum.


Podijeli: Facebook Twiter